Η υπερδραστηριότητα του αποδυναμωμένου από αρμοδιότητες υπουργού Ανάπτυξης προβληματίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ads

Δεν περνάει μέρα που να μην δώσει συνέντευξη ο Άδωνις Γεωργιάδης και δεν περνάει ώρα που να μην κάνει κάτι στα social media. Είναι τόσο αεικίνητος επικοινωνιακά, ώστε έχει αναδειχθεί στον αναμφισβήτητα βασικότερο παίκτη της κυβέρνησης.

Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον γιατί συμβαίνει ερήμην του Μεγάρου Μαξίμου. Η πρόθεση του πρωθυπουργού ήταν να τον “κοντύνει” όταν στον τελευταίο διορθωτικό ανασχηματισμό του αφαίρεσε τις περισσότερες αρμοδιότητες (που πέρασαν στον αναπληρωτή του Ν. Παπαθανάση).

Αντί, όμως, να περιορίσει την επιρροή του -τυπικά- αντιπροέδρου της ΝΔ, ο Κυρ. Μητσοτάκης πέτυχε το ακριβώς αντίθετο: Του έδωσε κίνητρο να παλέψει σαν αγρίμι για το πολιτικό του μέλλον. Και χάρη στην εντυπωσιακή αντοχή του έχει καταφέρει να επισκιάσει κάθε άλλο μέλος του υπουργικού συμβουλίου από άποψη ορατότητας.

Ads

Ο ´Αδωνις Γεωργιάδης είναι κάθε μέρα παντού: Καβγαδίζει σαν φανατισμένος οπαδός, φωνάζει σαν αγανακτισμένος διαδηλωτής, μιλά για τα πάντα,  πολύ πέραν των ορισμένων από το -ελαφρύ πλέον- χαρτοφυλάκιό του.

Και είναι τόσο ορμητικός που πάνω στη φούρια μπορεί να ξεφύγει. Για παράδειγμα, σε βίντεο από την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό,  ακούγεται να λέει στον Γιάννη Αλαφούζο του ΣΚΑΪ και του Παναθηναϊκού: «Α ρε Γιάννη, τί αδυναμία σου ‘χω».

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν είναι καθόλου ευχαριστημένοι από την υπερδραστηριότητα του Αδ. Γεωργιάδη που εκ των πραγμάτων καθορίζει την εικόνα της κυβέρνησης προς τα έξω αφού μιλάει περισσότερο και εντονότερα από κάθε άλλο κυβερνητικό στέλεχος.

Είχε γίνει προσπάθεια κάποια στιγμή να αναλάβει ρόλο “επόπτη” της παρουσίας των υπουργών στα ΜΜΕ ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης. Και πρώτος στόχος ήταν, φυσικά, ο ανεξέλεγκτος Άδωνις Γεωργιάδης. Η προσπάθεια απέτυχε παταγωδώς. Ο Γεραπετρίτης ούτε καν προλάβαινε να παρακολουθήσει τις αλλεπάλληλες εμφανίσεις του υπουργού Ανάπτυξης.

Στην ερώτηση “πού το πάει ο Άδωνις” η απάντηση δεν είναι μία και προφανής. Το βέβαιο είναι ότι μεγαλώνει το κόστος ενδεχόμενης περαιτέρω υποβάθμισής του για τον πρωθυπουργό. Βέβαιο είναι επίσης ότι  μαζεύει γύρω του κόσμο της λαϊκής δεξιάς για να ΄έχει δυνάμεις όταν θα έρθει η ώρα των ανακατατάξεων του πολιτικού χάρτη.

Αν επιβεβαιωθεί το σενάριο ότι στον σαρωτικό ανασχηματισμό που προγραμματίζεται για τις αρχές του 2021 ο Αδ. Γεωργιάδης θα μετακινηθεί και δεν θα είναι για καλό του, θα έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τον τρόπο αντίδρασής του. Το βέβαιο είναι ότι δεν θα μείνει σιωπηλός. Μπορεί και να μην ξέρει καν πώς γίνεται αυτό.