Διακόπηκε, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα των λεωφόρων Πάρνηθας και Φυλής, καθώς και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης.

Ads

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε, η Τροχαία: 

  • Στη λεωφόρο Πάρνηθας διακόπηκε η κυκλοφορία από το ύψος του τελεφερίκ στο ρεύμα προς καζίνο.

  • Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης, από το ύψος του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 414 έως το ύψος της λεωφόρου Διονύσου.

    Ads
  • Στη λεωφόρο Φυλής, από το ύψος της Μονής Κλειστών στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Επίσης δεν επιτρέπεται η κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω των 3,5 τόνων, στην παλαιά εθνική οδό Ελευσίνας – Θήβας, από το ύψος των Βιλίων στο ρεύμα προς Θήβα, ενώ η κίνηση των υπολοίπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στον Υμηττό, από τη θέση Καλοπούλα, καθώς και στην επαρχιακή οδό Αγίου Μερκουρίου – Βαρυμπόμπης, από το ύψος της ταβέρνας «Λεωνίδας».

Στην Πελοπόννησο

Λόγω των έντονων χιονοπτώσεων, αλλά και του πρωινού παγετού συνεχίζονται τα προβλήματα και στο οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου.

Συγκεκριμένα, στον νομό Αρκαδίας, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην εθνική οδό Λεβιδίου – Νεμέας και στις επαρχιακές οδούς Άστρους – Αγίου Πέτρου, Λεωνιδίου – Κοσμά, Αγίου Ανδρέα – Καστάνιτσας – Σίταινας – Πλάτανου και στη δασική οδό Άνω Οστρακίνα – Βυτίνα.

Στην Κορινθία, η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι απαραίτητη στις επαρχιακές οδούς Ξυλοκάστρου – Τρικάλων, Τρικάλων – Καρυάς, Δερβενίου – Γκούρας, Λυγιάς – Πύργου, Λουτρού – Βρυσούλων, Καλλιθέας – Ελληνικού, Γκούρας – Κιάτου, Γκούρας – Δερβενίου, Γκούρας – Λυκουριάς και Περαχώρας – Πισίων.

Στη Λακωνία, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες από το 13ο χιλιόμετρο έως το 14ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αγίου Δημητρίου Ζάρακος – Κρεμαστής, ενώ στη Μεσσηνία, προβλήματα εντοπίζονται από το 28ο χιλιόμετρο έως το 42ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Καλαμάτας – Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου.

Στα Χανιά

Προβλήματα παρατηρούνται και στο ορεινό οδικό δίκτυο των Χανίων. 

Συγκεκριμένα, κλειστοί λόγω του χιονιά είναι οι οδικοί άξονες προς Ομαλό, Σφακιά, Κάνδανο και στο Ανατολικό Σέλινο, ενώ χιόνια έχουν πέσει στο Θέρισο, την Μαλάξα, Κεραμειά και σε σημεία με υψόμετρο πάνω από 450 μέτρα.

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης, από τις 6 το πρωί εκχιονιστικά μηχανήματα προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους από τα χιόνια.

Προβλήματα αναφέρθηκαν και στην ηλεκτροδότηση κυρίως σε ορεινές περιοχές, ενώ στην Εθνική οδό Χανίων Ρεθύμνου έπεσε δέντρο προκαλώντας υλικές ζημιές σε διερχόμενο όχημα.