Με νέα ερώτηση προς τον πρωθυπουργό επιστρέφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος διερωτάται «Πού βαδίζει η χώρα;» και «Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες εν όψει της 30ής  Ιουνίου 2015;».

Ads

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημειώνει ότι η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον κ. Τσίπρα να αποζητά «εναγωνίως» συνεχείς επαφές με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ και  να δημιουργεί την εντύπωση μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου «που κάθε φορά καταλήγει στο να παραπέμπεται ο Πρωθυπουργός στην τρόικα και το Brussels Group».

Κατηγορεί επίσης τον Αλέξη Τσίπρα για «αντιφατικές πληροφορίες, αισιόδοξες και σε λίγη ώρα απαισιόδοξες ,ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group» γύρω από τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό κλπ., αλλά και γιατί δηλώνει ότι δεν θα υπογράψει μνημονιακή συμφωνία, «ενώ έχει ήδη υπογράψει την τετράμηνη παράταση του τρέχοντος μνημονίου».

Τέλος λέει ότι ο πρωθυπουργός προβαίνει σε «’λεβέντικες’ δηλώσεις  ότι η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της γιατί πάντα προηγούνται μισθοί και συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι εάν οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων».

Ads

Νωρίτερα τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε ότι δεν μπορεί να υπάρξει απάντηση τη στιγμή αυτή και εκτίμησε ότι η κίνηση αυτή μάλλον γίνεται για την προβολή στα ΜΜΕ.