Ερώτηση για την επένδυση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές κατέθεσαν τρεις βουλευτές του Ποταμιού. Οι βουλευτές του Ποταμιού ζητούν να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών,  καθώς όπως αναφέρουν η κυβέρνηση εμφανίζεται διχασμένη με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να εμμένει στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διακοπή των εργασιών, και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη να κρατά λιγότερο απόλυτη στάση. Την ερώτηση κατέθεσαν οι Γιώργος Αμυράς, η Χριστίνα Ταχιάου και ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ads

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές του Ποταμιού αναφέρουν ότι η «διχογνωμία» στο αρμόδιο υπουργείο «προκαλούν αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στα μεταλλεία, οι οποίοι με επιστολές τους προς την Κυβέρνηση εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της εργασίας τους, ενώ μετά και από την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε ο κος Λαφαζάνης στις 26.02.15 για ανάκληση της έγκρισης δόμησης του εργοστασίου, προχώρησαν σε 24ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενοι για τις τελευταίες εξελίξεις».

Οι τρεις βουλευτές του Ποταμιού κάνουν έκκληση στον Υπουργό να δοθούν ξεκάθαρες και υπεύθυνες απαντήσεις προς όλους τους φορείς και ζητούν ενημέρωση μεταξύ άλλων για τις τελικές προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μέλλον της επένδυσης, τις επιπτώσεις σε περίπτωση ακύρωσης – οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές – καθώς και για το μέλλον συνολικά των εξορυκτικών δραστηριοτήτων στην χώρα με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, οικονομικά οφέλη για το Δημόσιο και τις τοπικές κοινωνίες και δημιουργία θέσεων εργασίας.