Το ποσό των 280.000 ευρώ απέσπασαν από τον Σύρο οι δυο αστυνομικοί κι ένας ακόμη άντρας που του είχαν στήσει καρτέρι στην Αττική οδό. Η ληστεία είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο. 

Ads

Σύμφωνα με την αστυνομία ο 47χρονος Σύρος κατοικεί χρόνια στην χώρα μας και εργάζεται σε τουριστικό γραφείο. Οι τρεις άντρες τον περίμεναν στην Αττική Οδό και τον ανάγκασαν να σταματήσει το όχημά του, φορώντας στολές που έμοιαζαν αστυνομικές. 

Οι δράστες με την απειλή όπλων, φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι του θύματος, τον έδεσαν και τον μετέφεραν σε περιοχή του Ασπροπύργου, όπου τον εγκατέλειψαν αφού προηγουμένως είχαν αφαιρέσει από το αυτοκίνητό του 280.000 ευρώ.

Από την έρευνα ταυτοποιήθηκαν για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση ένας 32χρονος ομογενής από την Ρωσία, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης στη Ρωσία για απάτες και ληστεία και δύο Ανθυπαστυνόμοι, που υπηρετούν, ο ένας στο Μενίδι και ο άλλος στην Φρουρά του ΑΜΑ (Αστυνομικό Μέγαρο Αττικής).

Ads

Ο δεύτερος αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα και είχε προφυλακιστεί μάλιστα για ληστεία στην Β/Α Αττική. Μόλις παρήλθε το χρονικό όριο προφυλάκισής του και η διαθεσιμότητα σε βάρος του αποφυλακίστηκε και αυτοδικαίως μέχρι να δικαστεί, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, επέστρεψε στα καθήκοντά του ως αστυνομικός, αυτή την φορά στην Φρουρά του μεγάρου της ΓΑΔΑ. 

Οι αστυνομικοί συνελήφθησαν χθες με εντάλματα σύλληψης και παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και σε βάρος τους διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κατά την ανάκριση δεν αποκάλυψαν τίποτα για την υπόθεση, όπως από πού γνώριζαν για τον Σύρο, πώς γνώριζαν για τα χρήματα, από πού προέρχονται αυτά κλπ. Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ούτε το θύμα έδωσε ικανοποιητικές απαντήσεις για την προέλευση των χρημάτων. Είπε απλώς πως ήταν δικά του.