Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πλούταρχος φερόταν σε δημοσίευμα της Espresso να συναντήθηκε με τη Ρένα Δούρρου προτείνοντάς της τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για την Αττική με στόχο την προσέλκυση τουριστών. Η είδηση δημοσιεύτηκε από μέσα που ασχολούνται με την ελληνική Showbiz, ωστόσο υπήρξε ένα στοιχείο που της έδωσε μια άλλη διάσταση και αυτό δεν ήταν παρά το ποσό που φερόταν να είχε ζητήσει ο τραγουδιστής, το οποίο, σύμφωνα με την espresso, ήταν ένα εκ. ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή η Ρένα Δούρου αρνήθηκε «ευγενικά». Ο Γιάννης Πλούταρχος διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία και ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά της Espresso κάνοντας λόγο για «ψευδέστατο και συκοφαντικό δημοσίευμα». Διευκρινιστική ανακοίνωση υπήρξε και από την Περιφέρεια που επίσης διέψευσε το ποσό, αλλά και την πληροφορία πως ο Γιάννης Πλούταρχος συναντήθηκε με την Ρένα Δούρρου. “Η συνάντηση έγινε με τη δημοσιογράφο Ρούλα Χάμου, η οποία πρότεινε τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ με τη συμμετοχή του Γιάννη Πλούταρχου”. 

Ads

Το δημοσίευμα

Σύμφωνα με την Espresso, ανάμεσα στα ονόματα που είχαν καταθέσει αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για συνάντηση με τη Ρένα Δούρου ήταν και αυτό του Γιάννη Πλούταρχου. Ο τραγουδιστής, μαζί με τη Ρούλα Χάμου, φέρεται να πρότεινε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προβάλει την Αττική για τουριστικούς λόγους, με παρουσιαστή τον ίδιο. Η περιφερειάρχης φέρεται να έδειξε διάθεση να το συζητήσει, ωστόσο η συζήτηση τερματίστηκε όταν της είπαν το πόσο. Ο προϋπολογισμός του σχεδίου που παρουσιάσαν ήταν ένα εκατ. ευρώ και σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ρένα Δούρου απέρριψε ευγενικά την πρόταση εξηγώντας τους πως η Περιφέρεια δεν μπορεί να διαθέσει αυτό το κονδύλι.

Η απάντηση του τραγουδιστή

Η απάντηση του τραγουδιστή ήταν άμεση. Διαψεύδοντας το δημοσίευμα έκανε λόγο για «ρυπαρότητα» που ξεπέρασε κάθε όριο και ανακοινώνοντας πως θα καταθέσει μήνυση κατά των συκοφαντών. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του δημοφιλούς τραγουδιστή: «Η ρυπαρότητα της εφημερίδος «ESPRESSO» ξεπέρασε κάθε όριο στο φύλλο του Σαββατοκύριακου 15 – 16.11.2014. Αντιπαρέρχομαι στο πρωτοσέλιδο ψευδέστατο δημοσίευμα της ανωτέρω εφημερίδας, στο οποίο αναφέρεται ότι, δήθεν, απαίτησα ποσό 1.000.000 ευρώ από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου,  για δήθεν, παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ που θα προέβαλλε τις ομορφιές της Αττικής και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προσέλκυση τουριστών.

Ads

Διαψεύδω κατηγορηματικά το ανωτέρω συκοφαντικό και απαξιωτικό για το πρόσωπό μου δημοσίευμα που ανηπαρήχθη  από μέρος του ηλεκτρονικού τύπου, δεδομένου του ότι ουδέποτε πραγματοποίησα συνάντηση με την νεοκλεγείσα Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και ουδεμία πρόταση παραγωγής ντοκιμαντέρ έκαμα, καθώς καμία σχέση δεν έχω επιχειρηματικά με παραγωγή των ντοκιμαντέρ. Για το αληθές αυτό γεγονός μπορεί να ερωτηθεί και το γραφείο της ίδιας της Περιφερειάρχου Αττικής ή η ίδια η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου για να διαψεύσουν το κατάπτυστο δημοσίευμα. Το λόγο κατά των συκοφαντών μου θα έχει η Δικαιοσύνη. Δεν επιτρέπω άλλο τη στοχοποίησή μου με ανυπόστατα και άθλια δημοσιεύματα».

Η ανακοίνωση της περιφέρειας

Μετά τη διάψευση του τραγουδιστή ήρθε και η διευκρινιστική δήλωση από την αντιπεριφερειάρχη Εύη Αποστολάκη, αρμόδια για το θέμα: «Η δημοσιογράφος Ρούλα Χάμου επικοινώνησε με το γραφείο της Περιφερειάρχη Αττικής ζητώντας συνάντηση. Το αίτημα της παραπέμφθηκε στην αρμόδια αντιπεριφερειάρχη, η οποία πραγματοποίησε τη συνάντηση με την κα. Χάμου στις 3 Νοεμβρίου. Στη συνάντηση αυτή δεν παραβρέθηκε ο κ. Πλούταρχος.

Η συνάντηση αφορούσε πρόταση της κ. Χάμου για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με στόχο την τουριστική προβολή της Αττικής, με τη συμμετοχή του κ. Πλούταρχου. Η πρόταση, που η χρηματοδότησή της ήταν κατά πολύ μικρότερη από του αναφερθέντος ενός εκατομμυρίου, δεν έγινε δεκτή. Σήμερα, που η συγκυρία είναι κρίσιμη, η διαφάνεια και η σοβαρότητα είναι επιβεβλημένες».