Αυθόρμητη παρουσιάζουν την απόφασή τους να υψώσουν την ελληνική σημαία στη νησίδα «Ανθρωποφάς» κοντά στους Φούρνους ένας από τους νεαρούς που την περασμένη Παρασκευή ύψωσαν την ελληνική σημαία στο σύμπλεγμα των βραχονησίδων.

Ads

«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ» είπε στον ΑΝΤ1, προσθέτοντας ότι «μεγαλώσαμε στους Φούρνους και ψαρεύαμε στα νησιά αυτά». «Ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου. Ξεκινήσαμε στις 11:00 το πρωί και τελειώσαμε 4 το απόγευμα στο Πετροκάραβο. Την επόμενη ξαναπήγα σε όλα τα νησιά για να δω μήπως είχαν πέσει. Ήταν όλες πάνω»

Διαβάστε επίσηςΠαγίδα «τύπου Ιμίων» στήνει η Αγκυρα στο Αιγαίο

«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς» λέει ο νεαρός. Αναφέρει μάλιστα ότι «δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».

Ads

Ο Χ. Τσαγαλάς παράλληλα διαχωρίζει την ενέργειά τους από πολιτικά κόμματα και σκοπιμότητες λέγοντας «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα».

Σε ό,τι αφορά σε όσα ακούστηκαν πως η ενέργειά τους αυτή μπορεί να βλάψει ακόμη και τους Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται για 48 μέρες όμηροι στα χέρια των Τούρκων στην Αδριανούπολη ο νεαρός λέει ότι οι τρεις τους δηλώνουν πρόθυμοι ακόμη και να πάνε στη θέση τους.

Στο μεταξύ, το samostimes.gr, δημοσιεύει φωτογραφίες του συμπλέγματος των νησίδων, σε μία από τις οποίες φαίνεται η ελληνική σημαία. ‘Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, συχνά οι κάτοικοι των Φούρνων επισκέπτονται τις νησίδες για να μαζέψουν χόρτα (ένα είδος που το συναντάς μόνο εκεί) αλλά και σαλιγκάρια.

image