Τεράστια ήταν η απήχηση της λοταρίας του υπουργείου Οικονομικών, με αποτέλεσμα να «πέσει» για κάποια ώρα η ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από την μαζική «εισβολή» άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων φορολογουμένων που ήθελαν να δουν εάν κερδίζουν τα 1.000 ευρώ.

Ads

Σύμφωνα με το υπουργείο, σε 4.556.328 ανήλθαν οι φορολογούμενοι που μπήκαν στην κληρωτίδα με βάση τις συναλλαγές τους με κάρτες ή άλλες μορφές ηλεκτρονικών μέσων πληρωμών. Από τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προκύπτουν τα ακόλουθα:

Στη κληρωτίδα μπήκαν λαχνοί που αντιστοιχούσαν σε 8.254.535 συναλλαγές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν συνολικά από 4.556.328 ΑΦΜ. Η συνολική αξία των συναλλαγών ήταν 2.093.786.015,92 ευρώ, ενώ κληρώθηκαν 1.074.332.777 λαχνοί.

Οι τυχεροί λαχνοί ανά κλήρωση αναρτώνται σε ιστοσελίδα στο δικτυακό τόπο της Α.Α.Δ.Ε. (www.aade.gr). Σε περίπτωση που κάποιος από τους λαχνούς περιλαμβάνεται στους τυχερούς, θα γίνεται ενημέρωση μέσω προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό του φορολογουμένου στο TAXISnet.

Ads

Σε περίπτωση που ο τυχερός δεν έχει δηλώσει τραπεζικό λογαριασμό, θα του δοθεί προθεσμία τριών (3) μηνών από την αποστολή του προσωποποιημένου μηνύματος στον λογαριασμό του στο TAXISnet, προκειμένου να δηλώσει τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το χρηματικό έπαθλο. Στον λογαριασμό απαιτείται να εμφανίζεται ως ο μόνος ή ο πρώτος δικαιούχος.

Η δήλωση του λογαριασμού γίνεται στην εφαρμογή προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet.

Σε περίπτωση που δε δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός της ως άνω προθεσμίας, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο καταβάλλεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του 1ου, 2ου κ.ο.κ. αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.