Την έγκριση της πρότασης Ζάεφ για την έναρξη των διαδικασιών της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαιρέτισαν με σχόλια τούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στελέχητςη ελληνικής κυβέρνησης. 

Ads

«Έγινε το πρώτο μεγάλο βήμα για την θέση σε ισχύ της ιστορικής Συμφωνίας των Πρεσπών. Συνεχίζουμε με περηφάνια για τα Βαλκάνια της ειρήνης, της φιλίας και της συνεργασίας», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Τwitter o κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

«Επιβεβαιώνεται η δυναμική της Συμφωνίας των Πρεσπών, προς όφελος και των δύο χωρών αλλά και της σταθερότητας στην περιοχή», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γ Κατρούγκαλος.

«Σημαντικό θετικό βήμα» χαρακτήρισε την έγκριση της πρότασης Ζάεφ από το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. «Κερδήθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία για συνταγματικές αλλαγές στην ΠΓΔΜ» ανέφερε ο Ν. Παππάς σε ανάρτησή του στο Τwitter.

Και ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης αναφέρθηκε στην αποψινή εξέλιξη στην ΠΓΔΜ. «Πολύ θετική εξέλιξη για την ειρήνη, την ευημερία και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια. Ο δρόμος για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπων είναι πλέον καθαρός. Συγχαρητήρια στον Ζοραν Ζαεφ και την κυβέρνηση του» ήταν το σχόλιο του Αλ. Χαρίτση.