O Aρτέμιος Σώρρας έγινε… μεγιστάνας με τον πιο απλό και ευφυή τρόπο στον πλανήτη.

Ads

Πήγε κάποτε, βρήκε στον Λευκό Οίκο τον Μπαράκ Ομπάμα, του πούλησε… απόρρητη διαστημική τεχνολογία με την οποία τα διαστημόπλοια ταξιδεύουν χωρίς καύσιμα στο διάστημα και ο αμερικανός πρόεδρος τον αντάμειψε δίνοντάς του 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Υπόθεση Σώρρα: Αυτή η δικαστική απόφαση αξίζει 600 δισ.

Από τα… διαστημόπλοια στα 600 δις

Εν συνεχεία, με κάποιον – εξίσου ευφυή τρόπο – μετέτρεψε τον θησαυρό του σε ομόλογα του αμερικανικού Δημοσίου και, καθ’ ότι τυγχάνει και… μέγας πατριώτης εξασφάλισε 600 δις δολάρια τα οποία και διέθεσε δια τη λύτρωση και σωτηρία της πατρίδας από τα μνημονιακά δεινά. Ξεσηκώνοντας παραπλεύρως εκατοντάδες – έως και χιλιάδες – απελπισμένους και υπερχρεωμένους να εξαπολύουν μπαράζ προσφυγών κατά του ελληνικού δημοσίου ζητώντας διαγραφή των χρεών τους με εγγύηση τα ομόλογα Σώρρα.

Ads

Και κάπως έτσι, μπορεί και να γελάγαμε εάν δεν… κλαίγαμε για την – αν μη τι άλλο – ελαφρότητα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Διότι βρέθηκε δικαστής που πιστοποίησε ότι όντως, ο Σώρρας διαθέτει τα… 600 δισ. δολάρια και τα παρέχει για την εξόφληση οφειλών των ιδιωτών και του δημοσίου χρέους της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατασκευάζεται νέα Χρυσή Αυγή, δια του Σώρρα;

Η δικαστική απόφαση υπέρ Σώρρα

Η επική απόφαση του 2013 ανήκει στο Η’ Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών και αναφέρει: «Ουδόλως αποδείχθηκε η ανυπαρξία του ανωτέρω χρηματικού ποσού ή η πλαστότητα των τίτλων που το ενσωματώνουν». Για να προσθέσει, προς αποφυγή προφανώς παρερμηνείας και το εξής: «Εξάλλου, ουδέποτε υπήρξε πρόθεση των κατηγορουμένων να προκαλέσουν σύγχυση στην κοινή γνώμη, παρά τούτοι κινήθηκαν αποκλειστικά από αγαθά κίνητρα και, συγκεκριμένα, ωθούμενοι από την επιθυμία τους να βοηθήσουν το κράτος».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι … «ανάπηροι» και οι Ψώρρες

Παρέμβαση από το υπουργείο Οικονομικών

Κι αυτή ακριβώς η απόφαση γίνεται τώρα η αφετηρία του νέου εθνικού μας χάους: Δημόσιοι φορείς, εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία βομβαρδίζονται από εξώδικα οπαδών του Σώρρα γιατί δεν δέχονται το… ομόλογο των 600 δις για την εξόφληση των χρεών τους, διοικητές οργανισμών και έφοροι εγκαλούνται δικαστικά για τη μη αποδοχή των ομολόγων Σώρρα και τα υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης τρέχουν να μαζέψουν την ιλαροτραγωδία.

Κοινώς, κατόπιν της θύελλας των τελευταίων ημερών, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε προς τις ΔΟΥ εγκύκλιο με την οποία δίνει οδηγίες για τον τρόπο χειρισμού των εξώδικων δηλώσεων των οπαδών του Σώρρα, ενώ παράλληλα διαβίβασε στις εισαγγελικές αρχές στοιχεία για να υπάρξουν περαιτέρω νομικές ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 115 τρισ. και το… τεστ DNA του Αρτέμη Σώρρα

Ο πολιτικός καυγάς για τον Σώρρα

Η υπόθεση, ωστόσο, προκαλεί πλέον και πολιτική ένταση με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις των κομμάτων που ζητούν εισαγγελική παρέμβαση για να σταματήσει η δράση του Σώρρα.

Η Νέα Δημοκρατία, σε ανακοίνωσή της, εγκαλεί την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες «από οποιονδήποτε προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την άγνοια και, πολλές φορές, την απόγνωσή του», ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγγέλλει το «απατηλό και επικίνδυνο φαινόμενο Σώρρα» τονίζοντας: «Πόσο ακόμη θα επιτρέπεται  ο εμπαιγμός του επίσημου Κράτους και της ίδιας της Δικαιοσύνης; Πότε -επιτέλους- θα υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για τη συνεχιζόμενη εξαπάτηση πολιτών;».

Ευθύνες στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη επιρρίπτει και το ΚΚΕ επισημαίνοντας ότι «το «κόμμα Σώρρα» είναι ένα ακροδεξιό μόρφωμα και μια επιχείρηση μαζικής εξαπάτησης απελπισμένων ανθρώπων, που χρησιμοποιεί την παραπλάνηση και τη δημαγωγία, όπως κάνουν κι άλλα σχήματα αυτού του χώρου, για να διασπείρει αντιδραστικές, φασιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις».

Απαντώντας, πηγές του υπουργείου Οικονομικών επισημαίνουν ότι «η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων εισαγγελικών αρχών», και τονίζουν: « Εμπιστευόμαστε τη Δικαιοσύνη και συνιστούμε την προσοχή σε όσους προσπαθούν να καπηλευτούν αυτή την υπόθεση, μήπως με αυτόν τον τρόπο προσφέρουν δωρεάν και άφθονη δημοσιότητα σε αυτόν που υποτίθεται ότι χτυπούν».

Σχολιάζοντας το θέμα, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου καλλούν τη ΝΔ «να πάψει να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον Αρτέμη Σώρρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο όρκος των οπαδών του Σώρρα… στη συμπαντική συνειδητότητα [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο Σώρρας απαντά μέσω Facebook

Και η αλήθεια είναι πως ο ίδιος ο Αρτέμιος Σώρρας δεν άφησε την ευκαιρία της δημοσιότητας να πάει χαμένη: Με σημερινή του ανάρτηση στο Facebook ζητά από την Βουλή να τον… καλέσει να δώσει δημόσιες εξηγήσεις:

«Να με φωνάξουν και να παρουσιαστώ δημόσια στη Βουλή μας, να απολογηθώ, να εξηγήσω, να αποδείξω. Και εάν υπάρχει κάτι επιλήψιμο ή παράνομο, να μου αποδώσουν κατηγορίες», αναφέρει μεταξύ άλλων στη μακροσκελή παρέμβασή του ο Αρτέμιος Σώρρας…

Επέμβαση της Δικαιοσύνης

Μετά την πολιτική θύελλα που έχει ξεσπάσει λόγω της δικαστικής απόφασης που αναγνωρίζει τα 600 δις που ισχυρίζεται ότι έχει ο επικεφαλής του πολιτικού φορέα «Ελλήνων Συνέλευσις», Αρτέμης Σώρρας, η Δικαιοσύνη ανοίγει τον φάκελο του.

 

Κατόπιν εντολής της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ανασύρονται από το αρχείο προς διερεύνηση, όλες οι δικογραφίες που αφορούν τον Αρτέμη Σώρρα.

* Φωτογραφία του Dimos Dimaresis