Το νέο σόου που έδωσαν σήμερα οι νεοναζί βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχε τα πάντα. Προκλήσεις, ύβρεις, απειλές αλλά και κάμερες για να απαθανατίσουν τα κατορθώματα τους. Μάλιστα για να είναι βέβαιος ότι το κοινό θα τον δει να παραληρεί ο γνωστός πρωταγωνιστής τέτοιων σκηνών Ηλίας Κασιδιάρης, έστησε από μόνος του την κάμερα του κινητού του, για να βιντεοσκοπήσει τον εαυτό του.

Ads

Το επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, οπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωνε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης για τις εξελίξεις στο προσφυγικό και την συμμετοχή του ΝΑΤΟ στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των διακινητών από την Τουρκία.

Οι χρυσαυγίτες άρχισαν να βρίζουν και να φωνάζουν, να μιλούν υβριστικά για τους πρόσφυγες, ενώ , όπως αποδεικνύει και το παρακάτω βίντεο βιντεοσκοπούσαν την «κλειστή» συνεδρίαση.

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=GrB3givcZ5E]

Ads

Οι χρυσαυγίτες επιτέθηκαν κατά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, χαρακτηρίζοντάς τους μεταξύ άλλων «καραγκιόζηδες», «προδότες» και «Φιλιππινέζες».

Στο σόου των νεοναζί αντέδρασαν όλα τα κόμματα και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Η συνεδρίαση διεκόπη και ζητήθηκε η αποχώρηση της Χρυσής Αυγής. Επειδή οι εκπρόσωποί της δεν αποχωρούσαν κλήθηκε ο φρούραρχος, ο οποίος – παρουσία του Προέδρου της Βουλής – τους έδωσε το έγγραφο με το οποίο ζητούσε την αποχώρησή τους βάση του άρθρου 81 του Κανονισμού της Βουλής.