Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ανάληψη της εξουσίας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και η αντιπολίτευση το «γιόρτασε», χωρίς να του «ευχηθεί» χρόνια πολλά.

Ads

Η ΝΔ για τη «λαίλαπα» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «η λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν άφησε τίποτε στο πέρασμά της» σε αυτά τα δύο χρόνια.

«Ο λαϊκισμός και το ψέμα είναι πρωτοφανή, ενώ το μέγεθος της καταστροφής και η ήττα της χώρας είναι καθολική. Δεν υπάρχει κοινωνική ομάδα που να μην είναι σε χειρότερη θέση από ό,τι ήταν στο τέλος του 2014, όταν παρέλαβε η κυβέρνηση», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδιώκει και καταδικάζει τους πολλούς Έλληνες. «Ποιοι πλήττονται από την εγκληματικότητα, τα βόρεια προάστια ή οι λαϊκές συνοικίες, ποιοί πλήττονται από τη διάλυση των νοσοκομείων αν όχι οι πιο αδύναμοι. Η πολιτική Τσίπρα-Καμμένου είναι κοινωνικά άδικη και ανάλγητη, οι ανισότητες διευρύνθηκαν και κάποιοι έχουν το θράσος να γιορτάζουν σήμερα τη μαύρη επέτειο. Οι κομματικοί μανδαρίνοι που χρησιμοποιούν το κράτος σαν λάφυρο είναι εκείνοι που γιορτάζουν», είπε.

Ads

και κατέληξε λέγοντας πως «ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στον εφιάλτη, ότι η κατάντια και η μιζέρια είναι μία θλιβερή παρένθεση».

Τα «χαμένα χρόνια» μετρά το ΠΑΣΟΚ

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε «χαμένα χρόνια οπισθοδρόμησης της χώρας» την διετία του ΣΥΡΙΖΑ στην δικυβέρνηση της χώρας.

Σε δήλωσή της αναφέρει ότι «η τελευταία διετία είναι γι’ αυτούς φιέστες και πανηγύρια για την καρέκλα και τα προνόμια της εξουσίας. Για τη χώρα 86 δισ. ευρώ πρόσθετο χρέος, μόνιμη επιτροπεία, παράδοση της δημόσιας περιουσίας στους δανειστές. Για τους πολίτες εξοντωτικά μέτρα ύψους 12,5 δισ. ευρώ».
 
Επίσης, τόνισε: «Ότι τα ψέματα έχουν κοντά ποδάρια. Ότι σωτήρες με μαγικό ραβδί δεν υπάρχουν. Ότι η κομματική αλαζονεία και η δίψα για εξουσία δεν λύνει τα προβλήματα αλλά εντείνει τα αδιέξοδα. Ότι μόνο με Εθνική Συνεννόηση, αλλαγή πολιτικής και κοινή προσπάθεια η Ελλάδα θα αφήσει πίσω τον εφιάλτη της κρίσης και θα προχωρήσει μπροστά με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Η Δημοκρατική Συμπαράταξη αυτή την πολιτική υπηρετεί. Για να έλθει πραγματικά η ελπίδα στη χώρα και στη ζωή μας».

«Μαύρο» από τον Θεοδωράκη

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξε ο Σταύρος Θεοδωράκης να αποτιμήσει τα δύο χρόνια της κυβέρνησης. Ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter δύο μαύρες φωτογραφίες όπου η πρώτη εικόνα αφορά τα βασικά επιτεύγματα της κυβέρνησης και η δεύτερη σκηνές από τους επετειακούς πανηγυρισμούς, όπως εξήγησε.