Επαγγελματική και μελετημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια, χαρακτηρίζουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής τη μαφιόζικη εκτέλεση του 57χρονου Βασίλη Στεφανάκου, χτες το απόγευμα, μέσα στο αλεξίσφαιρο αυτοκίνητο του, στη λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι.

Ads

Ο εκτελεστής με το καλάσνικοφ «γάζωσε» τον Στεφανάκο με 29 σφαίρες, πριν αυτός, αλλά κι ένας συνοδός που τον ακολουθούσε, προλάβουν να κάνουν την παραμικρή κίνηση.

Οι δράστες φαίνεται πως είχαν ακριβείς πληροφορίες, παρακολουθούσαν και περίμεναν υπομονετικά την κατάλληλη στιγμή, που θα έβρισκαν χαλαρή την προστασία του 57χρονου, ο οποίος είχε πάντα μαζί του τουλάχιστον έναν συνοδό, ενώ και ο ίδιος κατά πληροφορίες οπλοφορούσε και το πολυτελές αυτοκίνητό του είχε αλεξίσφαιρα τζάμια.

Υπό παρακολούθηση

Όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί, εκτός από τους δύο φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας, υπήρχε τουλάχιστον ένα ακόμα άτομο, το οποίο παρακολουθούσε το κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία του Στεφανάκου, στον πρώτο όροφο. 

Ads

Μόλις είδε τον 57χρονο να βγαίνει και ενώ ο συνοδός του δεν ήταν κοντά του, προφανώς έδωσε σήμα στους εκτελεστές, οι οποίοι περίμεναν σε μια μοτοσικλέτα Triumph Tiger, λευκού χρώματος, για να κάνουν την κίνησή τους.

Ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας πλησίασε το θωρακισμένο αυτοκίνητο από την πλευρά του συνοδηγού. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε το καλάσνικοφ μέσα σε μια θήκη από κιθάρα και άνοιξε την πόρτα πριν ο Στεφανάκος προλάβει να κλειδώσει από την θέση του οδηγού.

Άδειασε ολόκληρη τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ πάνω στον στόχο του, ανέβηκε γρήγορα στην μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο συνεργός του και εξαφανίστηκαν.

Κλεμμένη η λευκή μοτοσικλέτα 

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί από την Ηλιούπολη, στις 4 Δεκεμβρίου 2017, και μέχρι πριν από λίγο δεν είχε βρεθεί.

Τι εκτιμά η ΕΛΑΣ 

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι οι δράστες της δολοφονίας εκτελούσαν πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου.

Σε ότι αφορά τον ηθικό αυτουργό, εξετάζονται διάφορα ενδεχόμενα. Οι αστυνομικοί ερευνούν την εκδοχή να πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον χώρο του υπόκοσμου, καθώς και αν σχετίζεται η χτεσινή δολοφονία με άλλη δολοφονία μπράβου της νύχτας που συνέβη πρόσφατα, αλλά δεν αποκλείουν την πιθανότητα να έχει σχέση με τις δραστηριότητες του Στεφανάκου μετά την αποφυλάκισή του.

Στο πλαίσιο της έρευνας οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εξετάζουν άτομα του περιβάλλοντος του Βασίλη Στεφανάκου.

Οι αστυνομικοί στο μεταξύ έχουν βάλει στο μικροσκόπιο υλικό από κάμερες που τυχόν υπάρχουν στο σημείο, για την περίπτωση που έχουν καταγράψει συνεργούς των δύο εκτελεστών, πριν και μετά την δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Στεφανάκος, ο οποίος χαρακτηριζόταν από την Αστυνομία ως «ο νονός των νονών» στο χώρο του υποκόσμου, είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε δολοφονίες το 2008 και άλλα 14,5 χρόνια για προστασίες, λαθρεμπόριο καυσίμων και άλλες εγκληματικές πράξεις το 2006 και αποφυλακίστηκε αφού εξέτισε ποινή εννέα ετών. Σημειώνεται επίσης ότι εκτός των άλλων κατηγορήθηκε ως ο άνθρωπος που οργάνωσε την απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι, με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.