Μία πλαστή ταυτότητα κι ένας λογαριασμός ήταν τα στοιχεία που οδήγησαν τις αρχές στις 14 συλλήψεις με την κατηγορία της «χρηματοδότησης τρομοκρατικής οργάνωσης» μέσω τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο κρατούμενος για την αποστολή του τρομοδέματος στον Λουκά Παπαδήμο, Κώστας Γιαγτζόγλου. 

Ads

Σύμφωνα με τον ANT1, οι εμπλεκόμενοι κατέθεταν στον λογαριασμό μικροποσά για να μην κινούν υποψίες. Συγκέντρωναν, όμως, περισσότερα από χίλια ευρώ το μήνα σε κινήσεις. Η αστυνομία έφτασε στον λογαριασμό με βασικό στοιχείο την ταυτότητα με τα πλαστά στοιχεία που διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσε ο Γιαγτζόγλου. 

Εντόπισαν την ταυτότητα μαζί με άλλες επτά πλαστές στο κρησφύγετό του, στην οδό Αλκαμένους, στον Άγιο Παντελεήμονα. Μετά τη σύλληψή του, αστυνομικές και δικαστικές αρχές ζήτησαν τη συνεργασία της αρχής νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Κατά την έρευνα, προέκυψε ότι, με αυτά τα πλαστά στοιχεία, ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου είχε έναν λογαριασμό, στον οποίο παρατηρήθηκαν τακτές εισροές. Τα στοιχεία παραδόθηκαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας, που εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εις βάρος των δεκατεσσάρων.

Σύμφωνα με το «Βήμα», τα χρήματα στον λογαριασμό της Western Union είχαν κατατεθεί μέχρι τον Οκτώβρη του 2017 όταν και συνελήφθη ο Κ. Γιατζόγλου από την ΕΛ.ΑΣ. Όσο για τους καταθέτες – υπήρχαν 10 με 20 καταθέσεις κάθε μήνα – ήταν ποινικοί ή συγγενείς τους που ίσως δεν γνώριζαν τον προορισμό των χρημάτων και δεν φαίνεται να είχαν οποιαδήποτε σχέση με ένοπλες επιθέσεις ή άλλες οργανώσεις.

Ads

Ωστόσο οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να δέχονταν σχετικές οδηγίες από κρατούμενους με τους οποίους διατηρούσε επαφή ο 28χρονος την περίοδο που ήταν ελεύθερος. Τα χρήματα που άγγιζαν τα 3.000 έως 4.000 ευρώ ενδεχομένως να προέρχονται, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, από μικροεμπόριο, ποτών, κινητών και άλλων ειδών μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.