Με πορτοκαλί χρώμα φωταγωγήθηκε το κτίριο της Βουλής λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Ads

Με το σύνθημα «Πείτε όχι, σταματήστε τη βία κατά των γυναικών» ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή την εκστρατεία της, με σκοπό την εξάλειψη της βίας κατά των κοριτσιών και των γυναικών.

«Οφείλουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους, να ενισχύσουμε το κουράγιο τους, να σπάσουμε τον φόβο και την σιωπή» υπογράμμισε στο μήνυμα του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Φορώντας μια λευκή κορδέλα στο πέτο τους, το σύμβολο αποτροπής και καταπολέμησης της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών, ο Πρόεδρος της Βουλής, τα μέλη του Προεδρείου –Αντιπρόεδροι, Κοσμήτορες και Γραμματείς– και ο Υπουργός Εσωτερικών ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης έστειλαν το δικό τους μήνυμα με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με στόχο την εξάλειψη αυτού του απαράδεκτου φαινομένου, που αποτελεί πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα κινητοποιούμαστε εναντίον της σιωπής ή ακόμα και εναντίον της ανομολόγητης συναίνεσης που υπάρχει στην άσκηση βίας κατά των γυναικών, τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, αναλαμβάνοντας τον ρόλο πρεσβευτή της χώρας μας στην παγκόσμια αυτή καμπάνια, ανταποκρινόμενος με θέρμη στο κάλεσμα της Γενικής Γραμματέα Ισότητας.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία μία στις τρεις γυναίκες, κάποια στιγμή στη ζωή της, θα αντιμετωπίσει σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από τον σύντροφό της, ενώ μία στις πέντε, θα πέσει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού.