Δεν προκύπτει καμία ευθύνη στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν, με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτή είναι η διαπίστωση της Νέας Δημοκρατίας στο δικό της πόρισμα, το οποίο είναι εντελώς αντίθετο από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Όπως αναφέρει το real.gr, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι οι ενέργειες των Υπουργών που διαχειρίστηκαν το πρόβλημα ήταν θετικές και αποφαίνονται ότι δεν προκύπτει καμία ευθύνη στα πολιτικά πρόσωπα τα οποία διαχειρίστηκαν την υπόθεση με οποιοδήποτε τρόπο.

Επιπλέον η Ν.Δ συμπεραίνει, ότι την ευθύνη για την πορεία του Ντυνάν είχε η κακοδιαχείριση του τ. Προέδρου του Ιδρύματος Ανδρέα Μαρτίνη τονίζοντας ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την έρευνα επί αυτής.

«Αποτέλεσμα της τροπολογίας ήταν να συνεχίσει να λειτουργεί το νοσοκομείο καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να κλείσει μέχρι να εκδοθεί νέα άδεια και άρα να απαξιωθεί- κι επίσης να αυξηθεί κατά πολύ το τίμημα και να εξασφαλιστεί ένα αρκετά υψηλό ποσό προς απόσβεση των υποχρεώσεων.

Ads

Αυτό λοιπόν που επετεύχθη με τη νομοθετική ρύθμιση είναι τόσο σημαντικό που ξεπερνά τα μικροπολιτικά συμφέροντα. Διατηρήθηκε σε λειτουργία μια επιχείρηση η οποία απασχολούσε έναν πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων και διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας. Κατεύνασε την κοινωνική ένταση που είχε ξεσπάσει μέσα από τις διαδηλώσεις των απλήρωτων εργαζομένων και τη δυσπιστία απέναντι στο κοινωφελές έργο.

Εξασφάλισε ένα πολύ υψηλό τίμημα ικανοποιώντας πολύ μεγάλο μέρος των απαιτήσεων. Η θετική αυτή επιλογή της προηγούμενης κυβέρνησης επιβεβαιώνεται από την διαδικασία πώλησης του «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» απτό την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο. Συγκεκριμένα, στην τελική φάση υπάρχουν μόνο δύο δεσμευτικές προσφορές. Η μία από το Ίδρυμα Ωνάση και η άλλη από το fund American Hospitals, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπερνούν τα 50.000.000€. Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι ο διαγωνισμός μπορεί να κηρυχθεί άγονος καθώς η Τράπεζα αποτιμά το «ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ» και τα περιουσιακά του στοιχεία στα  100.000.000€» αναφέρει ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα.