Εκτεταμένα επεισόδια ξεκίνησαν στην Θεσσαλονίκη μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Σύμφωνα με το grtimes.gr, άτομα που μετείχαν σε αυτή, ανέβηκαν από την Καμάρα στην Αγίου Δημητρίου και άρχισαν να πετούν μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν συγκεντρωμένες στο σημείο.

Τα επεισόδια που ξεκίνησαν από το Τούρκικο Προξενείο επεκτάθηκαν στους πάνω δρόμους από την Αγίου Δημητρίου, όπως η Ολυμπιάδος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με ρίψεις χημικών και κρότου λάμψης προκειμένου να απωθήσουν το πλήθος.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στήθηκαν οδοφράγματα με κάδους απορριμάτων, με την οδός Ολυμπιάδος να παραπέμπει σε πεδίο μάχης.



Επεισόδια και στην Αθήνα

Ένταση επικράτησε και κοντά στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια με ρίψεις μολότοφ προς τα ΜΑΤ, στις οδούς Ναυαρίνου και Αραχώβης, τα οποία απάντησαν με χημικά.

Ads

Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην οδό Μπενάκη, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που συνοδεύονται από αύρα, και στη συνέχεια επεκτάθηκαν και σε άλλα σημεία των Εξαρχείων, με χημικά, μολότοφ και πέτρες (Ζωοδόχου Πηγής, Σόλωνος, Κωλέττη, Ναυαρίνου, Διδότου κ.α.)