Πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από συνδικάτα και συγκεντρωμένους για το σχέδιο προϋπολογισμού, που συζητείται στη Βουλή, καθώς όπως υποστηρίζουν δεν προβλέπει τα απαραίτητα για το ΕΣΥ και την προστασία των πολιτών την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια. Ανάμεσα στα συνθήματα που ακούγονταν κυρίαρχο ήταν το «Παιδεία, υγεία, ρεύμα και νερό δεν είναι εμπορεύματα, ανήκουν στον λαό».

Ads

Στην Αθήνα, στην πορεία του ΠΑΜΕ συμμετείχε και αντιπροσωπεία της Κ.Ε. του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γ.γ. του κόμματος Δημήτρη Κουτσούμπα.

Καλέσματα για συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος είχαν απευθύνει επίσης η ΑΔΕΔΥ, διάφορα συνδικάτα, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και διάφορες συλλογικότητες.  Το μεσημέρι, στην κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν σωματεία και συλλογικότητες, οργανώσεις και κόμματα της εξωκοινοβουλευτικές Αριστεράς.

Στη Θεσσαλονίκη, συγκεντρώθηκε κόσμος στο άγαλμα Βενιζέλου, και πορεία ενάντια στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία. Η πορεία διέσχισε την οδό Εγνατία, την πλατεία Αγίας Σοφίας, την Τσιμισκή και ολοκληρώθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ads

Οι διαδηλωτές χαρακτήρισαν «αντιλαϊκό» τον προϋπολογισμό, όπως και των προηγούμενων χρόνων, και ζήτησαν, μεταξύ άλλων, αύξηση των πόρων για τη δημόσια υγεία και παιδεία, την κοινωνική πολιτική, τη στήριξη των εισοδημάτων και των λαϊκών αναγκών.

image

image

image