Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών, Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα» κορυφώθηκε σήμερα, με συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, το διήμερο πανελλαδικής δράσης του ΚΚΕ «ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο».

Ads

Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν σε πόλεις όλης της χώρας όπου υπάρχουν αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις. Μεταξύ άλλων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Χανιά, Αλεξανδρούπολη, Σύρο, Πάτρα, Πρέβεζα, Καλαμάτα, Βόλο και Κιλκίς.

Στην Αθήνα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και ακολούθησε πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Με συνθήματα όπως «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουνε οι βάσεις, καμιά συμμετοχή στις επεμβάσεις», «Στον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί» και «Έξω το ΝΑΤΟ από την Ελλάδα», χιλιάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν προς την αμερικανική πρεσβεία, ενώ το δικό τους μαχητικό «παρών» έδωσαν και οι ένστολοι φαντάροι με σύνθημα «οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».