Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 1.000 μουσουλμάνων την Κυριακή για την «βλάσφημη ταινία» «η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», με τις αστυνομικές δυνάμεις τελικά να απωθούν τους συγκεντρωμένους και να εκκενώνουν την πλατεία.

Ads

 
Οι μουσουλμάνοι είχαν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ομονοίας στις 15.00 την Κυριακή και στη συνέχεια πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, ωστόσο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πλατεία Ομόνοιας και απαγόρευσαν στους συγκεντρωμένους να πραγματοποιήσουν την πορεία.
 
Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένταση. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών, ενώ ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ στην Ομόνοια αλλά και στους γύρω δρόμους. 
 
Στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν καθώς ήταν και η ώρα προσευχής, περίπου στις 18.00. Μόλις οι μουσουλμάνοι ολοκλήρωσαν την προσευχή τους, η αστυνομία με συντονισμένη επιχείρηση απώθησε του συγκεντρωμένους προς το Μεταξουργείο και την Πέτρου Ράλλη, με αποτέλεσμα αυτοί να διαλυθούν στα γύρω στενά, και εκκένωσε την πλατεία. Πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες αλλά και φθορές σε καταστήματα και αυτοκίνητα. Η αστυνομία έκανε τουλάχιστον 30 προσαγωγές.

image

image

Ads

image

image

image

image

image

* Φωτογραφίες του Δημήτρη Μεσσίνη