Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες εγκατέλειψαν το πρωί της Δευτέρας τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και πραγματοποίησαν πορεία προς το λιμάνι της πόλης, όπου ενώθηκαν με τους υπόλοιπους πρόσφυγες που παραμένουν στο σημείο, προκειμένου να επιβιβαστούν στα πλοία.

Ads

Ακολούθησε πορεία προς το δημαρχείο και το κτίριο της Περιφέρειας. Οι πρόσφυγες συγκεντρώθηκαν στην Κυπρίων Πατριωτών με αίτημα την γρήγορη καταγραφή τους και τη μετάβασή τους στην Αθήνα, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους για την κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

Ισχυρή αστυνομική δύναμη που συνόδευε το πλήθος, έκλεισε το δρόμο εμποδίζοντας τους πρόσφυγες να φτάσουν στην κεντρική αγορά της πόλης υπό το φόβο «λεηλασιών» όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές.

Στο μεταξύ από το πρωί έχουν εκδηλωθεί φωτιές κατά μήκος του δρόμου, από τον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ μέχρι την πόλη, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε και στο δασικό αλσύλλιο Τσαμάκια. Πηγές της Πυροσβεστικής υπηρεσίας μιλούν για φωτιές αντιπερισπασμού που ανάβουν μετανάστες κινούμενοι προς το λιμάνι.