Πορεία στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήσαν συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, μέλη του ΠΑΜΕ, το απόγευμα της Τρίτης. Πορεία πραγματοποίησαν και οι συνταξιούχοι και μάλιστα οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν στα Προπύλαια.

Ads

Το ΠΑΜΕ ξεκίνησε την πορεία του από την Ομόνοια καταγγέλλοντας «τα μνημόνια διάρκειας και τα νέα μέτρα πτώχευσης του λαού», ενώ οι συνταξιούχοι που βρίσκονταν στα Προπύλαια ζητούν την αποκατάσταση των συντάξεων στα επίπεδα του 2010 και δημόσια δωρεάν υγεία.

Η πορεία πέρασε από την πλατεία Συντάγματος και συνέχισε προς το Μέγαρο Μαξίμου. Η Ηρώδου Αττικού ήταν κλειστή από κλούβες των ΜΑΤ, ωστόσο πέρασε αντιπροσωπεία των συνταξιούχων η οποία έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου και παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη.

Σημειώνεται πως στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχε και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε: «Καμία ανοχή. Όλοι στους δρόμους. Λέμε όχι στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία. Δεν φοβόμαστε την ρήξη με την ΕΕ, το κεφάλαιο και την εξουσία τους. Ζητάμε, απαιτούμε εδώ και τώρα κατάργηση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, άμεση ανάκτηση απωλειών του λαϊκού εισοδήματος. Προχωράμε μπροστά με το ΚΚΕ, δυναμώνουμε την κοινωνική λαϊκή συμμαχία».