Συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η 48ωρη πανελλαδική απεργία από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για το θέμα των συμβασιούχων – παρατασιούχων, καθώς και για το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών. 

Ads

Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς πραγματοποίησαν νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, μέσω των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σταδίου.

Αίτημά τους είναι να δοθεί λύση στο ζήτημα που προέκυψε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο, σύμφωνα με διαρροές προς τον Τύπο, έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων στην καθαριότητα των δήμων. Στην κινητοποίηση συμμετέχει και το συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.

Μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτήρισαν, σύμφωνα με την ΕΡΤ «άνευ ουσίας» την χθεσινή συνάντηση στο υπουργείο Εσωτερικών προειδοποιώντας ότι αν δεν βρεθεί λύσει το μέτρο θα οδηγήσει «στην διάλυση των παιδικών σταθμών».

Ads

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών, «βασικό θέμα της χθεσινής συνάντησης ήταν η θέση της Ομοσπονδίας για την εξαγγελία της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης, η καθολική ένταξη των 4χρονων παιδιών στην εκπαίδευση και οι ενδεχόμενες επιπτώσεις στις υφιστάμενες οργανωμένες δομές αλλά και στους εργαζομένους». 

Ο Πάνος Σκουρλέτης εξήγγειλε ότι θα «εξεταστούν διεξοδικά όλα τα επίμαχα ζητήματα» και θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την συγκρότηση «επιτροπής διαλόγου» με τη συμμετοχή και των εργαζομένων.

Η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα αναμένεται να λήξει σήμερα, ενώ πολλοί δήμαρχοι, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, μιλούν για οξύτατο πρόβλημα, ύστερα από τρεις ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων καθώς τόνοι σκουπιδιών παραμένουν στους δρόμους.