Το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν καλεί σε πορεία για το κουρδικό ζήτημα, σήμερα στις 14:30 με αφετηρία την πλατεία Συντάγματος και κατεύθυνση την Τουρκική Πρεσβεία.

Ads

«Τώρα στο Κουρδιστάν και την Τουρκία, το κράτος του Ερντογάν διεξάγει έναν μεγάλο πόλεμο απέναντι στους Κούρδους και τις σοσιαλιστικές δυνάμεις. 25 κουρδικές δημοτικές αρχές παύθηκαν και κατασχέθηκαν, συν-δήμαρχοι μαζί με μέλη των δημοτικών συμβουλίων φυλακίστηκαν, και διορίστηκαν ως δήμαρχοι οι νομάρχες, οι οποίοι στην Τουρκία ορίζονται από την κυβέρνηση.

Επίσης 14 χιλιάδες δασκάλες και δάσκαλοι εκδιώχθηκαν από τις θέσεις τους, 6 τηλεοπτικοί και 10 ραδιοφωνικοί σταθμοί καθώς και πολλές εφημερίδες και περιοδικά δέχθηκαν εισβολές, κλείστηκαν και κατασχέθηκαν. Το πραξικόπημα του Ερντογάν προχωράει βήμα-βήμα προς μια φασιστική δικτατορία. Εμείς απέναντι σε αυτή τη δικτατορία θα υψώσουμε την αντίστασή μας. Γι’ αυτό προσκαλούμε στην πορεία μας όλες τις σοσιαλιστικές, δημοκρατικές και κομμουναλιστικές δυνάμεις», αναφέρουν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές.