Την τύχη, τόσο τη δική του, όσο και της κεντροαριστεράς, ξαναδοκιμάζει το ΠΑΣΟΚ, με… οικοδέσποινα τη Φώφη Γεννηματά που σήμερα κάλεσε σε γεύμα, ιστορικά, πρώην και νυν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με στόχο τι άλλο; Την πολυπόθητη για το κόμμα «ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης».

Ads

Πάνω από 200 νυν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ μαζεύτηκαν στο Caravel για τη συνάντηση που θύμιζε έντονα reunion με τα βλέμματα να πέφτουν κυρίως πάνω στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου που επέστρεψε στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του. 

Ο Γιώργος Παπανδρέου έφτασε στο Caravel συνοδευόμενος από τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τον Δημήτρη Ρέππα. Στο τραπέζι του παρακάθονται στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ καθώς επίσης και οι κκ. Κρεμαστινός και Κεγκέρογλου.

image

Ads

Η Φώφη Γεννηματά υποδέχεται τον Γιώργο Παπανδρέου

Μεγάλοι απόντες τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, όσο και ο Κώστας Σημίτης. Η Φώφη Γεννηματά, έσπευσε να καλύψει τις απουσίες των στελεχών λέγοντας: «δηλώνουν παρόντες και άλλοι που για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα». 

Διαβάστε επίσης: Η κεντροαριστερά και οι άλλοι

Μένει πάντως να φανεί το επόμενο διάστημα τι μέλει γενέσθαι με τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είχε δείξει ως casus belli την προοπτική επιστροφής του Γιώργου Παπανδρέου. Άλλο ένα ζήτημα για το ΠΑΣΟΚ προκύπτει εξάλλου από τα στελέχη του εκσυγχρονιστικού – σημιτικού μπλοκ. 

Οι Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργος Φλωρίδης και Γιάννης Ραγκούσης ετοιμάζουν την Κυριακή την πρώτη του εκδήλωση για να απευθύνουν το δικό τους προσκλητήριο ανασυγκρότησης του χώρου – ενός χώρου, που πάντως αποφεύγουν να προσδιορίσουν ως κεντροαριστερό και σοσιαλδημοκρατικό.

Ποιοι έδωσαν το παρών στο reunion του ΠΑΣΟΚ 

Μεταξύ των στελεχών που ανταποκρίθηκαν ήταν οι: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βάσω Παπανδρέου, Κώστας Λαλιώτης, Συλβάνα Ράπτη, Τόνια Αντωνίου, Χρήστος Πρωτόπαπας, Κώστας Γείτονας, Μιλτιάδης Παπαιωάννου, Κατερίνα Μπατζελή, Πάρης Κουκουλόπουλος, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Γιαννης Μαγκριώτης, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Καψής, Αντώνης Λιβάνης, Χρήστος Πάχτας, Νίκος Ανδρουλάκης, Νίκος Μπίστης, Νίκος Σηφουνάκης, Χάρης Καστανίδης, Σωκράτης Ξυνίδης, Γιώργος Πεταλωτής, Άννυ Ποδηματά κλπ.  

image

Με τους Λιβάνη και Κρεμμαστινό

image

Με τον Γιάννη Καψή 

image

Με τον Κώστα Γείτονα

image

Με τον Κώστα Λαλιώτη

Το κάλεσμα της Φώφης και το φλουρί της πίτας 

Με αναφορές και στον ιδρυτή και ηγέτη του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Παπανδρέου η Φώφη Γεννηματά καλωσόρισε τους παλαιούς συντρόφους του ΚΙΔΗΣΟ, λέγοντας: «Είμαστε όλοι μαζί, τιμή στην ιστορία μας». 

image

«Στο πρόσωπο σας τιμούμε την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα δεν είναι εκδήλωση μνήμης αλλά πολιτικό γεγονός, που συνδέεται με στόχο την ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης», πρόσθεσε. 

Για την ιστορία, η συνάντηση ξεκίνησε με κοπή πίτας και το φλουρί έπεσε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

image

Η κοπή της πίτας από τη Φώφη Γεννηματά

image

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου με το φλουρί