Με τουλάχιστον μιάμιση ώρα καθυστέρηση, δηλαδή λίγο μετά τη 1:30 το μεσημέρι αντί στις 12, ξεκίνησε την Κυριακή η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Αγίου Κωνσταντίνου, χωρίς την συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σωκράτης Φάμελλος έχει προταθεί για πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ η Θεοδώρα Τζάκρη προτάθηκε για γραμματέας της Κ.Ο.

Για αντιπρόεδρος της Βουλής προορίζεται η Όλγα Γεροβασιλη, ενώ την θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αναλάβει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Διονύσης Καλαματιανός και τη θέση του διευθυντή ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Επίσης, η ημερομηνία της 13ης Ιουλίου φαίνεται ως πιο πιθανή για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με βάση την εισήγηση της Γραμματέως της Κ.Ε Ράνιας Σβίγγου, η οποία πρότεινε επίσης τη διεξαγωγή του συνεδρίου τέλη Αυγούστου και εκλογή προέδρου από τη βάση στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ads

Εκτός από την παραπάνω εισήγηση, στο τραπέζι έχουν πέσει άλλες δύο προτάσεις: Μία για εκλογή αρχηγού τον Ιούλιο και μία μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλαδή μετά τη 2η Κυριακή του Οκτωβρίου, κάτι που σημαίνει πως ο νέος αρχηγός δεν θα έχει εκλεγεί πριν από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.