Απαράδεκτο χαρακτήρισε, σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο των πιστωτών ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενημερώνοντας την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Ads

Μεταφέροντας, ουσιαστικά, τις θέσεις του πρωθυπουργού, ο Αλέκος Φλαμπουράρης τόνισε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, πως το κείμενο που παρουσιάστηκε από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτό και είπε πως το μόνο ρεαλιστικό κείμενο είναι η ελληνική πρόταση.  Διαβεβαίωσε, δε, πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπογράψει μέτρα που θα πλήττουν τα λαϊκά στρώματα.

«Απαράδεκτες και προκλητικές» χαρακτήρισε τις απαιτήσεις των δανειστών η Πολιτική Γραμματεία, η οποία μετά τη συνεδρίασή της εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Οι απαιτήσεις των δανειστών είναι προκλητικές και δεν γίνονται αποδεκτές. Η επιμονή τους να εφαρμόσουν το πρόγραμμα της κυβέρνησης Σαμαρά θα πέσει στο κενό. Προσκρούει στην κοινή λογική, αλλά και στην εντολή του ελληνικού λαού για υπέρβαση της λιτότητας και επαναφορά της αξιοπρέπειας και της δημοκρατίας. Σύμμαχός μας είναι ο ελληνικός λαός, σε αυτόν απολογούμαστε και από αυτόν αντλούμε δύναμη και έμπνευση για τις μάχες που έρχονται».

Ads