Η μαζική παρουσία και διαμαρτυρία πολιτών και φορέων και οργανώσεων πέτυχε μία ακόμη νίκη ενάντια στους πλειστηριασμούς, αποτρέποντας έναν στην Νίκαια για χρέη του ιδιοκτήτη προς τράπεζα. Την ίδια στιγμή 17 πολίτες προσήχθησαν στη Θεσσαλονίκη λόγω ανάλογης τους παρέμβασης.

Ads

Ενδεικτική ωστόσο για τον «εγκλωβισμό» των οφειλετών ήταν η στάση ενός οφειλέτη που παρευρισκόταν στο Ειρηνοδικείο και ο οποίος ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να μην παρέμβουν στον πλειστηριασμό του σπιτιού του σε περίπτωση προσφοράς, καθώς κάθε φορά που αναβάλλεται ό πλειστηριασμός, χρεώνεται επιπλέον με 1500 ευρώ έξοδα για τον επόμενο, επιβαρύνοντας έτσι το συνολικό χρέος του, ενώ το ακίνητο ‘»βγαίνει στο σφυρί»’ με ακόμη χαμηλότερη τιμή, καθιστώντας πάλι μεγαλύτερο το υπόλοιπο χρέος του.

Την ίδια στιγμή στη Θεσσαλονίκη, ένταση σημειώθηκε την Τρίτη στο ισόγειο του δικαστικού μεγάρου, έξω από τις αίθουσες του Πρωτοδικείου, όταν μέλη της Πανελλαδικής Ομάδας Κρούσης Κατά των Πλειστηριασμών προσπάθησαν να αποτρέψουν τη διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν 17 προσαγωγές.

Μετά τη δυναμική παρέμβαση του την προηγούμενη εβδομάδα, τα ΜΑΤ περίμεναν την Τρίτη τα μέλη της πρωτοβουλίας έξω από το δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, απαγορεύοντας τους την είσοδο. Τριάντα άτομα κατάφεραν να εισέλθουν στο χώρο έπειτα από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία μπλοκάροντας για αρκετή ώρα τη διαδικασία.

Ads

Ωστόσο, με εντολή της εισαγγελίας, αποφασίστηκε η εκκένωση του ακροατηρίου και η αστυνομία προχώρησε σε 17 προσαγωγές, στο αστυνομικό τμήμα πλατείας Δημοκρατίας.