Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του 902 σε ιδιώτες επιχειρηματίες. Μέσω της Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει το ΚΚΕ ότι προχώρησε σε πώληση του σταθμού και δεν συζήτησε την πρόταση – επίσημα διατυπωμένο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για διάθεσή του στην Αριστερά. Από την πλευρά του, το ΚΚΕ κάνει λόγο για βρομιές σε βάρος του και υποστηρίζει αναφορικά με την πρόταση ότι όσοι τη στηρίζουν οραματίζονται ένα ΚΚΕ «σούπα».

Ads

Διαβάστε επίσης: 
Το ΚΚΕ παραχωρεί τον 902… στο Μέγαρο Μαξίμου;

 
«Το ΚΚΕ επικαλείται οικονομικά προβλήματα, δεν συζήτησε όμως το ενδεχόμενο να διατεθεί η συχνότητα σε όλη την Αριστερά. Στον δρόμο οι εργαζόμενοι, ώστε η ραδιοτηλεοπτική επιχείρηση να δοθεί “απαλλαγμένη βαρών”!» αναφέρει η Αυγή σε άρθρο της με τίτλο: «902… δεξιά στα FM!».
 
«Πρόφτασε το ΚΚΕ και ενσωμάτωσε στο οπλοστάσιό του ακόμα κι αυτά που ψηφίστηκαν πριν από δυο εβδομάδες. Το ΚΚΕ χρησιμοποιώντας τα όπλα του εχθρού όχι εναντίον των αντιπάλων, αλλά εναντίον των δικών του, έχει απολέσει μεθοδικά την ηθική ανωτερότητα που πάντοτε διατηρούσε έναντι των αντιπάλων μας, τουλάχιστον μέχρι το Μνημόνιο» γράφει ο Γ. Κυρίτσης, επίσης στην Αυγή και προσθέτει: «Πριν από έξι μήνες προτείναμε από την Αυγή να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες ώστε ο «902» να παραμείνει στην Αριστερά. Το ηθικό επιχείρημα -πέραν του κινδύνου ο «902» να γίνει μνημονιακός – ήταν ότι η συχνότητα «δεν είναι περιουσιακό στοιχείο ενός κόμματος, αλλά κοινωνική περιουσία της Αριστεράς». Ο «Ριζοσπάστης» είχε απαντήσει με έναν οχετό, του οποίου το γενικό συμπέρασμα είναι ότι η συχνότητα είναι του ΚΚΕ και ότι άμα γουστάρει της βάζει φωτιά και την καίει. Το μαύρο στην ΕΡΤ και η διάθεση της συχνότητας του «902» για τη μετάδοση του προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης ήρθε λίγο μετά να επιβεβαιώσει τη θέση μας ότι η συχνότητα έπρεπε να μείνει στην από ‘δω πλευρά».
 
«Μπορεί να είναι ή να μην είναι νόμιμο, αλλά είναι σίγουρα βαθιά αντιδημοκρατικό, μέσα ενημέρωσης που ανήκαν σε αριστερό κόμμα, στρέφονταν κατά της κυβέρνησης και κατά των μνημονίων, μέσα σε μια νύχτα να μετατραπούν σε προπαγανδιστές της κυβέρνησης και των μνημονίων, επειδή το κόμμα-ιδιοκτήτης εισέπραξε από τον καπιταλιστή-αγοραστή κάποια χρήματα. Αν για παράδειγμα ο φίλος του Σαμαρά εφοπλιστής Μαρινάκης αποφάσιζε, εκτός από τον Σαβιόλα, να αγοράσει και τον 902 (για παράδειγμα, είπαμε, όχι ότι ξέρουμε τίποτε…) αυτό θα σήμαινε ότι τα μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ θα βρίσκονταν στην επιρροή Σαμαρά. Είναι αυτό δημοκρατικό; Και είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι άλλο 902 κι άλλο Σαβιόλα;» σημειώνει σε άρθρο του στο Κουτί της Πανδώρας, ο Θανάσης Καρτερός.
 
«Κύκλοι της Αριστεράς, τόνιζαν ότι είναι ακόμα νωρίς για να γίνει πλήρης αποτίμηση των αρνητικών εξελίξεων από την πώληση του ραδιοτηλεοπτικού «902», χαρακτήριζαν. όμως, ως πραγματική τραγωδία όχι μόνο για το ΚΚΕ αλλά και για όλη την Αριστερά την πώληση και μάλιστα σε αυτή την κρίσιμη και πολύ δύσκολη για τον τόπο ώρα, του ραδιοτηλεοπτικού «902» σημείωνε σε άρθρο του το iskra.gr.
 
«Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία ότι αυτοί που θα πρωτοστατήσουν στις βρομιές σε βάρος του ΚΚΕ με αφορμή την πώληση του 902, θα ήταν οι ΣΥΡΙΖαίοι και μάλιστα οι πιο δοκιμασμένοι από το σινάφι τους σε τέτοιες αντιΚΚΕ αποστολές» απαντά μέσω του 902.gr, το ΚΚΕ.
 
Κατόπιν αναφέρεται στον Θανάση Καρτερό τονίζοντας ότι «σ’ ένα λίβελο από τον «φιλόξενο» ιστότοπο του Κ. Βαξεβάνη (είχε πρεμούρα να γράψει και δεν κρατιόταν μέχρι να βγει η «Αυγή» την Τρίτη), καταγγέλλει το ΚΚΕ ότι πούλησε τον σταθμό σε καπιταλιστές και ότι τώρα από «αντιμνημονιακός», ο σταθμός θα γίνει μνημονιακός. Το κατηγορεί ακόμα ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους του σταθμού όπως κάθε άλλη καπιταλιστική επιχείρηση. Δεν θα ασχοληθούμε με τις συκοφαντίες του Καρτερού, στις οποίες άλλωστε απαντάει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ. Αλλά επειδή η πρόκληση έχει τα όριά της, όταν ο Καρτερός και το κόμμα του υπονοούν συναλλαγές του ΚΚΕ με τους καπιταλιστές και συμβιβασμό με το σύστημα, καλά θα κάνουν να κοιτάζονται στον καθρέφτη».
 
Κατόπιν αναφέρεται και στο δημοσίευμα του iskra.gr αναφέροντας «όσο για το «ρεπορτάζ» στην Iskra του Λαφαζάνη, όσοι οραματίζονται ένα ΚΚΕ «σούπα», με όχημα και τη μετατροπή του 902 σε σταθμό «κανάλι όλης της Αριστεράς με τη στήριξη όλων των Αριστερών δυνάμεων», ας αλλάξουν πλευρό. Είναι γνωστή η τακτική τους να δημιουργούν συγχύσεις στο λαό με κάθε αφορμή και η μπογιά τους έχει ξεφτίσει».

«Ώστε συγχύσεις στο λαό προκαλεί η ενωτική ριζοσπαστική και αγωνιστική πρόταση της Iskra και όχι η εκχώρηση της άδειας και της συχνότητας του ραδιοτηλεοπτικού «902» σε ιδιωτικά συμφέροντα; Ποιοί, λοιπόν, θέλουν ένα ΚΚΕ «σούπα»; Αυτοί που επιδιώκουν να κρατήσουν ζωντανή και όρθια για όλη τη ριζοσπαστική Αριστερά τη φωνή του ραδιοτηλεοπτικού «902» ή εκείνοι που έναντι χρηματικού ανταλλάγματος την εκχωρούν σε καπιταλιστικούς ομίλους; (Ή εδώ μιλάμε για «καλούς» καπιταλιστές;)» απαντά το iskra.gr.
 
«Το ΚΚΕ και αναφερόμαστε στην ηγεσία του, για άλλη μια φορά υιοθετεί το δόγμα: η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση! Έτσι η ιστοσελίδα του ΚΚΕ «902.gr» επιχειρεί δια της επίθεσης στον Θαν. Καρτερό αλλά και στην … «Iskra του Λαφαζάνη», όπως γράφει, να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: την πώληση (κάποιοι την ονομάζουν κοινώς ξεπούλημα) της άδειας και των συχνοτήτων του «902» σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, τα οποία για άγνωστους και περίεργους λόγους δεν έχουν ακόμα κατονομασθεί, αφήνοντας έτσι να οργιάζουν κάθε λογής φήμες» σημειώνεται μεταξύ άλλων.
 
«Αυτοί είναι που σαν ΣΥΡΙΖΑ, σαν Αυγή, σαν Κόκκινο και Left.gr δε χορταίνουν να γράφουν ύμνους για τους «υγιείς καπιταλιστές», τους οποίους υπόσχονται να βοηθήσουν όταν γίνουν κυβέρνηση. Αυτοί είναι που συναγελάζονται με τον πρόεδρο του ΣΕΒ και κατά δήλωση στελέχους τους, ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους βιομήχανους. Ο 902 ήταν η φωνή των εργαζόμενων απέναντι στον ΣΕΒ που λιβανίζει το κόμμα του Καρτερού και όλα τα άλλα είναι «εκ του πονηρού» χρεώνει επιπλέον στο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ μέσω του 902.gr.
 
Τα «βέλη» του κατά του ΚΚΕ, εκτόξευσε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, με αφορμή την πώληση του ραδιοσταθμού 902. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τον Περισσό να δώσει εξηγήσεις για το εάν είναι νόμιμο «μια άδεια που δόθηκε σε ένα κόμμα δωρεάν να πουλιέται στην ‘πιάτσα’».
 
Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «στο Κόκκινο» 105,5 fm, επεσήμανε πως «η ηγεσία του ΚΚΕ οφείλει, με ευθύνη, να πει που και πως πουλήθηκε ο «902», ποιες νομικές δικλείδες χρησιμοποίησαν για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις του νέου αγοραστή κι αν είναι αλήθεια ότι ο αγοραστής είναι ο ιδιοκτήτης του Extra».
 
«Πως το ΚΚΕ, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του και απορρίπτει κάθε πρόταση κοινής δράσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να πουλήσει το κανάλι και το ραδιόφωνο του σε έναν ιδιοκτήτη που υπέρ-προβάλλει τη Χ.Α κι ο ίδιος είναι συχνά ομοτράπεζος του κ. Σαμαρά;» συνέχισε ο κ. Παπαδημούλης.