«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ αναφορικά με τη διεξαγωγή της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος την Πέμπτη, ημέρα η οποία, όπως κατήγγειλε η Κουμουνδούρου, «ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη δική του συγκέντρωση».
 

Ads

«Η απόφαση του ΚΚΕ να ορίσει την κεντρική προεκλογική του συγκέντρωση την Πέμπτη – ημέρα η οποία ανήκει παραδοσιακά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την πραγματοποίηση της δικής του συγκέντρωσης – και να τη ζητήσει μάλιστα και ως ‘διακαναλική’, είναι πρωτοφανής» ανέφερε ο Κώστας Πουλάκης εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική διακομματική επιτροπή εκλογών.
 
» Οι πολίτες μπορούν να κρίνουν ποιους ωφελούν τέτοιες μεθοδεύσεις που δεν έχουν καμία σχέση με τις πρακτικές της Αριστεράς» πρόσθεσε.
 
Άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ, το οποίο χαρακτήρισε «γραφικό» τον Κώστα Πουλάκη, σημειώνοντας ότι «η δικαιολογία ότι την Πέμπτη κάνει συγκεντρώσεις μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση δεν ισχύει».
 
Στην ανακοίνωσή του ο Περισσός διευκρίνισε ακόμη ότι «το ΚΚΕ ανακοίνωσε την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση στο Σύνταγμα την Πέμπτη, από τις 12 Γενάρη, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε αργότερα τη δική του στο ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ και ακόμα πιο ύστερα, για λόγους που μόνο ο ίδιος προφανώς γνωρίζει, την μετέφερε στην Ομόνοια».
 
Το ΚΚΕ υποστηρίζει ακόμη ότι και σε προηγούμενες εκλογές είχε πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση ημέρα Πέμπτη «χωρίς καμία διαμαρτυρία τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή και κάποιο άλλο κόμμα».
 
«Η επιλεκτική επίκληση του εθίμου έναν στόχο έχει: Να εμποδίσει τη συγκέντρωση του ΚΚΕ. Δεν θα τους περάσει» σημειώνει το ΚΚΕ.