Στα μαχαίρια βρίσκονται ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Ο μεγάλος γάμος της κεντροαριστεράς δεν έγινε ποτέ και πλέον Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά ανταλλάσσουν συχνά – πυκνά πυρά μεταξύ τους, κυρίως με αφορμή τις μετακινήσεις πρώην βουλευτών του πρώτου στο κόμμα της δεύτερης. 

Ads

«Υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ρήγμα στις σχέσεις με την ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η ηγεσία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τους βουλευτές του Ποταμιού να αποστατήσουν και να φύγουν και να πάνε στις τάξεις της», δήλωσε σήμερα στον Real FM, ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

Μάλιστα όταν ρωτήθηκε ευθέως αν κατηγορεί την Φώφη Γεννηματά για παρακίνηση σε αποστασίες απάντησε: «Μα προφανώς. Γιατί ξαφνιάζεστε; Όταν καλεί από μικροφώνου δημοσίως και λέει: “ελάτε εδώ να κάνουμε το μεγάλο κόμμα”, που ξανακούστηκε αυτό το πράγμα;».

«Αλλά το να έχει κάποιος εκλεγεί από ένα κόμμα και σε ένα χρόνο να λέει το κόμμα μου αυτό μίκρυνε και πάω σε ένα άλλο κόμμα, αντιλαμβάνεστε ότι είναι μία επιλογή εκτός δημοκρατικού πλαισίου», πρόσθεσε. 

Ads

Από την πλευρά της, η Φώφη Γεννηματά έκανε λόγο για χυδαιότητες και υποστήριξε: «νομίζω ο καθένας θα πρέπει να κοιτάζετε στον καθρέφτη και κάποια στιγμή να κάνει την αυτοκριτική του. Δεν κάνω κανένα σχόλιο γι’ αυτά τα πράγματα».

Το Ποτάμι δεν άργησε να απαντήσει με ανακοίνωσή του: «Επίθεση σε όσους ενίστανται στις αποστασίες βουλευτών έκανε η κυρία Γεννηματά. Χαρακτήρισε μάλιστα “χυδαιότητα” την κριτική που της ασκείται από προοδευτικούς πολίτες όλου του δημοκρατικού χώρου. 

» Προφανώς ο χαρακτηρισμός της απευθύνεται πρωτίστως στα στελέχη της παράταξής της που συνεχίζουν να λένε ότι οι μεταγραφές βουλευτών δεν συμβαδίζουν με τα προοδευτικά ήθη. Το επεσήμαναν δημοσίως και – παρά τις αυστηρές υποδείξεις της αυλής της – το επανέλαβαν και μπροστά της στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ και στα όργανα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Η κυρία Γεννηματά όμως δεν ανέχεται την κριτική και προσπαθεί να φιμώσει αυτούς που δυσανασχετούν με παζάρια, υποσχέσεις και εξαγορές».