Σε ανοιχτό πόλεμο βρίσκονται «Αυγή» και «Πρώτο Θέμα» με αφορμή τα κίτρινα δημοσιεύματα για αντιπρόεδρο του ΣτΕ και τις καταγγελίες για εμπλοκή του σε «ροζ σκάνδαλο». Το ζήτημα πήρε μεγάλες διαστάσεις καθώς «έσκασε» εν μέσω των κρίσιμων συνεδριάσεων του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. 

Ads

Δυο διαφορετικές έρευνες βρίσκονται μάλιστα σε εξέλιξη. Στην πρώτη ελέγχεται ο δικαστής για τυχόν παράνομες πράξεις ενώ η δεύτερη αφορά τον εντοπισμό των υπευθύνων της υποκλοπής της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του αντιπροέδρου του ΣτΕ. 

Το «Πρώτο Θέμα», σήμερα, με δημοσίευμά του κατηγορεί την «Αυγή» για το ρόλο της στην υπόθεση επειδή ανέφερε το όνομα του δικαστή στο χθεσινό πρωτοσέλιδό της και κάνει λόγο για «διαπόμπευση δικαστή για προσωπική του υπόθεση». 

Το όνομα του δικαστή είχαν «φωτογραφήσει» ήδη πολλά δημοσιεύματα ενώ αναφέρθηκε και στον αέρα του ραδιοφώνου των «Παραπολιτικών» από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο. 

Ads

Το «Πρώτο Θέμα» πάντως το χρεώνει στην Αυγή, τονίζοντας ότι η εν λόγω κίνηση της εφημερίδας ξεσήκωσε «θύελλα» αντιδράσεων, ακόμα και εντός του ΣΥΡΙΖΑ και φιλοξενώντας δηλώσεις στελεχών που πήραν αποστάσεις. 

Το σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», αναφέρεται μάλιστα και σε σχόλιο της «Εφημερίδας των Συντακτών» γράφοντας: «χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το σημερινό σχόλιο της Εφημερίδας των Συντακτών που κάνει λόγο για ‘αδιανόητη δημοσίευση’: ‘Ακόμη κι αν πράγματι σε όλο το Διαδίκτυο ήταν από την προηγούμενη ημέρα το πλήρες όνομά του, αυτό δεν δικαιολογεί την εφημερίδα εφόσον με διακριτικό τρόπο ο αρμόδιος υπουργός είχε ήδη διατάξει ως όφειλε προκαταρκτική έρευνα’». 

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει πράγματι λόγο για ατόπημα και προσθέτει: «το αποτέλεσμα ήταν να φτάσει να δηλώνει μέσα στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο Θέμος Αναστασιάδης του ‘Πρώτου Θέματος’ ότι η ‘Αυγή’ περίπου κατρακύλησε στο τελευταίο σκαλί της δημοσιογραφίας (προφανώς δεν τόλμησε βέβαια να πει το ίδιο για τα ‘Παραπολιτικά’ που προηγήθηκαν. Εκείνοι που έχουν εξευτελίσει με ψεύδη και συκοφαντίες επώνυμους και ανώνυμους πολίτες στη φυλλάδα τους έφτασαν τώρα να κουνάνε το δάχτυλό τους. Μέγα σφάλμα!». 

Η «Αυγή» από την πλευρά της κάνει λόγο για «πλήρη αντιστροφή» της πραγματικότητας από τους εκπροσώπους του χρεοκοπημένου συστήματος διαπλοκής που «επιτίθενται σε κυβέρνηση και ‘Αυγή’ με απώτερο στόχο τη χειραγώγηση του ΣτΕ και τον νόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών». «Οι θύτες υποκρίνονται τα θύματα» προσθέτει η εφημερίδα. 

Γράφει η σήμερα «Αυγή»: «Σε πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας επιδόθηκαν συνήθεις δημοσιογράφοι του ΔΟΛίου συγκροτήματος, αυθεντικοί εκπρόσωποι του κίτρινου Τύπου, όπως ο Θ. Αναστασιάδης, διακεκριμένοι ηθικολόγοι, όπως ο Θ. Πάγκαλος, τομεάρχες ‘πολιτισμού’, όπως ο κ. Χειμωνάς, και το κόμμα των απανταχού ‘Παραιτηθείτε’, η Ν.Δ., σε μια προσπάθεια να κρύψουν τον πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Δικαιοσύνης και θεσμών όπως το ΕΣΡ, γενικότερα». 

Και προσθέτει: «Όλοι αυτοί, αποκρύπτοντας τα e-mails με τις «εξωσυζυγικές σχέσεις» του ανώτερου δικαστικού του ΣτΕ που επικαλέστηκε η zougla.gr και μετέτρεψε σε πρώτο θέμα το «Βήμα της Κυριακής», επιτέθηκαν χθες στην «Αυγή» επειδή ανέφερε το όνομα του δικαστικού για την υπόθεση του οποίου διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα. Ωσάν και η πειθαρχική έρευνα ήταν περί «αγνώστων» (!). Απώτερος στόχος, βεβαίως, όπως αποδείχθηκε, ήταν να μιλήσουν για «θεσμική εκτροπή» εκ μέρους της κυβέρνησης επειδή προχωρά τον νόμο για τα κανάλια και αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ΕΣΡ!».