Σε τροχιά έντονης σύγκρουσης βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με αφορμή την  διαμαρτυρία οργανώσεων «Μακεδονομάχων» κατά της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή. Σε πόλεμο ανακοινώσεων επιδόθηκαν Μαξίμου-Ν.Δ., ενώ  στον ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε μέσω ανακοίνωσης η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα.

Ads

Όλα ξεκίνησαν από την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας Θεσσαλονίκης, η οποία έκανε λόγο αντισυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να σαμποτάρει το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, την ώρα που απέφευγε να σχολιάσει το γεγονός ότι πίσω από τη διαμαρτυρία κατά του πρωθυπουργού συνασπίζονται ακροδεξιές οργανώσεις με ακραία και εξτρεμιστική ρητορική.

Η Κουμουνδούρου δεν άφησε ασχολίαστο το γεγονός και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως οδεύει προς συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε από τη Ν.Δ. να πάρει, έστω και καθυστερημένα, αποστάσεις από τα φασιστικά αίσχη των εθνικιστικών ομάδων που διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη. Εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στη Βουλή έκανε τα πάντα για να επιβεβαιώσει ότι για μια ακόμα φορά ταυτίζεται με τις θέσεις και τη ρητορική της ακροδεξιάς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

Ads

«Ξεπερνάει, όμως, κάθε όριο-ακόμα και για τη Ν.Δ. του Α.Γεωργιάδη και του Μ..Βορίδη– η ανακοίνωση της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης. Για τη Ν.Δ, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που προκαλεί με τη διεξαγωγή της εκδήλωσής του, “βάφει μαύρη τη Θεσσαλονίκη” και “διακινδυνεύει την ομαλότητα της πόλης, για να δημιουργήσει επικοινωνιακό αντιπερισπασμό” απέναντι στο συνέδριό τους. Μάλιστα, η Ν.Δ. ουσιαστικά προαναγγέλλει έκτροπα την Παρασκευή, καταλογίζοντας προκαταβολικά στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για αυτά».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση επισημαίνεται με νόημα «Φαίνεται ότι η πρόσφατη πρόταση του Μιχαλολιάκου για συνεργασία συγκίνησε τόσο τη Ν.Δ., που πλέον έχει επιλέξει ανοιχτά την πολιτική της συμπόρευση με τη Χρυσή Αυγή. Ο δημοκρατικός κόσμος της Βόρειας Ελλάδας θα απαντήσει αποφασιστικά μέσα από τη μαζική του συμμετοχή στη συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης. Η εποχή των Γκοτζαμάνηδων και των τρίκυκλων έχει τελειώσει και όσοι θέλουν να την αναβιώσουν θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει».

Από τη δική της μεριά, η Πειραιώς στη δική της ανακοίνωση υποστηρίζει ότι δεν έχει σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης, χωρίς όμως να παίρνει αποστάσεις σχετικά με το ακροδεξιό πολιτικό στίγμα των συγκεκριμένων εκδηλώσεων.

«Το κόμμα που ανέβηκε στην εξουσία με ύβρεις, συκοφαντίες, αντισυγκεντρώσεις και υποθάλποντας τη βία κατά των πολιτικών του αντιπάλων, έχει το θράσος να διαμαρτύρεται» σχολιάζει η Πειραιώς και προσθέτει «Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει καμία σχέση με τις αντισυγκεντρώσεις της Θεσσαλονίκης. Η Νέα Δημοκρατία από αύριο θα βρίσκεται στο Συνέδριό της στην Αθήνα και μαζί της θα είναι και το Ε.Λ.Κ.».

«Ο κ. Τσίπρας ας κάνει ό,τι θέλει, όπου θέλει. Του ευχόμαστε αυτή τη φορά να έχει γύρω του περισσότερους ακροατές παρά αστυνομικούς» καταλήγει η Ν.Δ.

Σε νέα ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι υποθάλπει την ακροδεξιά και επενδύει πολιτικά στον διχασμό, αναφέροντας αναλυτικά:

«Σιγά μην έπαιρνε αποστάσεις η ΝΔ από τις αντισυγκεντρώσεις των ακραίων εθνικιστικών κύκλων. Θα ήταν σαν να ζητούσαμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διαγράψει όλη τη 2χρονη ιστορία του ως αρχηγός της ΝΔ, όπου αδιαλείπτως, και με κάθε ευκαιρία, υποθάλπει την ακροδεξιά και επενδύει πολιτικά στο διχασμό.  Και μετά ποιος τον ακούει τον αντιπρόεδρο Άδωνη Γεωργιάδη!».

Την ίδια στιγμή, απάντηση στο κυβερνών κόμμα επιχείρησε να δώσει η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης υιοθετώντας ένα παραληρηματικό -ακροδεξιάς έμπνευση- κείμενο της ομάδας «Ενωμένοι Μακεδόνες». Χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Συριζαίοι! Καλό θα είναι από εδώ και πέρα να μην χρησιμοποιήτε τους όρους ”πρόοδος” και ”δημοκρατία” γιατί ξεφτιλίζετε αυτές τις τόσο ιερές λέξεις…Εσείς ουδεμία σχέση έχετε ούτε με την πρόοδο ούτε με τη δημοκρατία!…Γιατί πρόοδος δεν είναι ούτε το να νομιμοποιήσουμε την κάναβη, ούτε τα gay parade, ούτε το να γεμίσουμε την Ελλάδα με λαθρομετανάστες…Η πραγματική πρόοδος είναι κυρίως στους τομείς της οικονομίας, της τεχνολογίας αλλά και στο να λύσουμε το δημογραφικό πρόβλημα…Aλλά που να ξέρετε εσείς οι αδούλευτοι από αυτά…Εσείς το μόνο που ξέρετε είναι να βολεύετε δημοσίους υπαλλήλους… Ουδεμία σχέση επίσης έχετε με τη δημοκρατία! Είστε παγκόσμιο φαινόμενο όπου σε δημοψήφισμα το ΟΧΙ το κάνατε ΝΑΙ, παραβλέπετε τη λαϊκή βούληση για το εθνικό θέμα του σκοπιανού και γενικά εσείς αντιλαμβάνεστε τη δημοκρατία σε στυλ κόκκινης δικτατορίας Σοβιετικής Ένωσης και Κούβας! Όσο για τον σε ποιόν ανήκει η πόλη και ποιός κάνει κουμάντο εδώ;;;…Αργήσατε αλλά το καταλάβετε! Ε ναι λοιπόν η πόλη μας ανήκει και κουμάντο στη Θεσσαλονίκη πλέον κάνουν οι Έλληνες πατριώτες!!! Και ξέρετε γιατί;;;;;…Γιατί ΕΜΕΙΣ είμαστε η Θεσσαλονίκη!!! ΕΜΕΙΣ είμαστε η Μακεδονία!!! Εμείς είμαστε η Ελλάδα!!! ΕΜΕΙΣ ανατριχιάζουμε με τη γαλανόλευκη! ΕΜΕΙΣ έχουμε πλέον τη συντριπτική λαϊκή απήχηση στην κοινωνία!!!…Εσείς έχετε ξεμείνει με έναν κομματικό στρατό όπου κι αυτός ακόμα είναι ξενερωμένος με την πάρτη σας! Εσείς ”γουστάρετε” πιο πολύ με Κούβα, Σοβιετική Ένωση, Τσε Γκεβάρες και …ερεθίζεστε στη θέα του ξενόφερτου σφυροδρέπανου και της κόκκινης σημαίας! Καταλάβατε ποιά είναι η διαφορά μας; Σας γνωρίζουμε πλέον καλά… Όσο γ’αυτές τις μπούρδες περί ”Γκοτζαμάνη”…Ένα έχουμε να σας απαντήσουμε: ”Ότι του φανεί του λωλοστεφανή, τρικυμία εν κρανίω και ότι ζείτε εκτός τόπου και χρόνου σε ένα άλλο παράλληλο σύμπαν!…Σας ευχαριστούμε επίσης γιατί με τις μπούρδες που συνεχώς ξεστομίζετε μας κάνετε συνέχεια πιο δυνατούς! Με τις δυνάμεις καταστολής σας και με τα παρακρατικά γνωστά πασίγνωστα παιδιά σας που συμπαθείτε μας κάνετε ακόμα δυνατότερους! Έχετε χάσει και το ξέρετε… Η Νίκη πλέον είναι μαζί μας… ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟ ΧΘΕΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

ΥΓ: Παρασκευή 14.12 ώρα 19.00 μ.μ όλοι στον Λευκό Πύργο με μια γαλανόλευκη και το αστέρι της Βεργίνας στο χέρι!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ»