Αναδιπλώνεται ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης για τις δηλώσεις που έκανε χθες για τους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίες προκάλεσαν τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης αλλά και εισαγγελική έρευνα. 

Ads

Ο Παύλος Πολάκης το βράδυ της Πέμπτης, σε ομιλία του στο Περιστέρι, έκανε λόγο για εξαρτημένους δικαστές, επισημαίνοντας ότι ένα μεγάλο μέρος τους εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα του παρελθόντος και του παρόντος.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα εις βάρος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, παρήγγειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Αμέσως μετά ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με την παρακάτω δήλωση: 

Ads

«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.

» Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

» Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

» Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

» Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ό,τι χρειαστεί».