Για ενίσχυση του ιδιωτικού νοσηλευτικού κέντρου Attica από τις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού του Θριάσειου Νοσοκομείου κάνει λόγο σε ανάρτησή του στο facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, παραθέτοντας παράλληλα σχετική καταγγελία εκ μέρους του Αυτόνομου Ριζοσπαστικού Μετώπου Αγώνα (ΑΡΜΑ) του Δικτύου Αυτόνομων Σχημάτων Υγείας.

Ads

Ειδικότερα, στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει:

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ .ΣΤΕΛΕΧΩΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ «ATTICA” ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΡΙΑΣΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!!!Το οποίο ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης ενοικιάστηκε έναντι αφρού τιμήματος!!! ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΜΑΦ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΜΕΘ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ!!

ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ανακοίνωση του ΑΡΜΑ :

«Δεν έχουν το Θεό τους!!. Μέσα στη Πανδημία, η Κυβέρνηση τοποθετεί Επικουρικό Νοσηλευτικό Προσωπικό( και Γιατρούς..) να εργαστούν στο Ιδιωτικό Κέντρο «ΑΤΤΙΚΑ». ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ!.

Ads

Ενώ έχουν ήδη ξεσπάσει αντιδράσεις για τις χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία (θυμίζουμε τον διπλασιασμό του νοσηλίου για κλίνη ΜΕΘ αλλά και τα 30 εκατ. ευρώ, μέρος από τα οποία θα λάβουν οι ιδιωτικές κλινικές από τον ΕΟΠΥΥ για τα τεστ διάγνωσης), στα «ψιλά» έχει περάσει η κυβερνητική επιλογή αξιοποίησης, με αφορμή (ή πρόσχημα) τον κορωνοϊό, ενός ιδιωτικού κέντρου αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Πρόκειται για το «Attica Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας», (στη Μαγούλα Αττικής), του ομίλου Παπαστεργίου, το οποίο, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η διοίκησή του αλλά και η κυβέρνηση δια στόματος του Ίδιου του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί ως κέντρο αναφοράς για τον κορωνοϊό και «την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχθεί τους πρώτους ασθενείς».

Είχαμε καταγγείλει ότι «Πρόκειται για αύξηση ιδιωτικού εισοδήματος με κρατική χρηματοδότηση. Το δημόσιο δηλαδή θα πληρώσει όλο το κόστος, θα δώσει και μέρος του προσωπικού και ο ιδιώτης θα αποκομίσει κέρδος εν μέσω μίας τόσο σοβαρής υγειονομικής κρίσης. Αυτή είναι η λογική των περίφημων ΣΔΙΤ». Και κατέληγε η καταγγελία μας. «Αντί να στελεχώσει με προσωπικό τη ΜΑΦ του Θριασίου, η κυβέρνηση επιλέγει να στελεχώσει ουσιαστικά μία ιδιωτική μονάδα και μάλιστα χωρίς να είναι για την ώρα επείγουσα ανάγκη, δεδομένου ότι οι ανάγκες σε κλίνες αυτή τη στιγμή δεν θεωρούμε ότι είναι αντίστοιχες με αυτές άλλων χωρών, όπως, ας πούμε, της Ισπανίας. Δεν έχει ξαναγίνει να στελεχώνεται Ιδιωτικό Κέντρο με προσωπικό από το Δημόσιο!!». Απέναντι στη καταγγελία μας υπήρξε σιωπή…

Και «πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις» ήρθε η πανηγυρική επιβεβαίωση της καταγγελίας μας και η απόφαση της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του Υπουργείου Υγείας:

Με απόφαση της 2ης ΥΠΕ την Παρασκευή 27/3 διορίστηκαν 14 Επικουρικοί Νοσηλευτές (με διετείς συμβάσεις), στο Θριάσιο. Οι οποίοι, αφού θα εκπαιδευτούν στο «Θριάσιο» θα μετακινηθούν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο «Αttica»!!, όσο διαρκεί η Σύμβαση του Κέντρου με το Υπουργείο Υγείας, για τη Νοσηλεία περιστατικών Κορωνοϊού. Ενώ θα υπάρξουν και επιπλέον προσλήψεις
Επικουρικού και Επικουρικών Γιατρών!!. Μετά ( το τυράκι..) θα επανέλθουν(;) στο Νοσοκομείο.. ΚΑΙ Η ΜΑΦ του Θριασίου ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΗ, προς όφελος των Ιδιωτών…

Είναι η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, από όσο γνωρίζουμε, ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ του Ε.Σ.Υ και του Δημοσίου, που Επικουρικό Προσωπικό μετακινείτε για να εργαστεί σε μια Ιδιωτική Δομή Υγείας. Ακόμα και τώρα, στις κρίσιμες ώρες της Πανδημίας, η Κυβέρνηση, όπου μπορεί, στα κρυφά ή στα φανερά όπου τη παίρνει, συνεχίζει σταθερά στην υλοποίηση του Προγράμματος των Συμπράξεων με τον Ιδιωτικό Τομέα, όπως έκανε μέσα στη Κρίση και με τη μετατροπή του ΓΝ Κομοτηνής σε ΝΠΙΔ, και τη κατάργηση της Δωρεάς των Κύκλοτρον, χαρίζοντας 10.000.000€ στις Ιδιωτικές Εταιρίες. Τα 30.000.000€ στα Διαγνωστικά, τα 1600€ (από 800€) στις ΜΕΘ των Ιδιωτικών Κλινικών, τα 11.000.000€ για τα 500 Συνεργεία των «κολλητών» για Δείγματα και τα 11.000.000€ για ενημέρωση, απλώς επιβεβαιώνουν τις «αγαθές» προθέσεις της Κυβέρνησης.

Είναι η καλύτερη απάντηση, σε όσους πιστεύουν, ότι η ανάδειξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας σε Μοναδικό και Κυρίαρχο Πυλώνα αντιμετώπισης της Πανδημίας και η Καθολική του αποδοχή από το σύνολο της Κοινωνίας, θα βάλει ΤΕΛΟΣ ΟΡΙΣΤΙΚΑ στα σχέδια της Κυβέρνησης της Ν.Δ και του κ. Μητσοτάκη, για ΣΔΙΤ, Ιδιωτικοποιήσεις και Μετατροπή των Νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Κάνουν λάθος. Να είναι σίγουροι ότι, μόλις τελειώσει η Πανδημία του Κορωνοϊού με το καλό, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες, η Κυβέρνηση της Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης θα ξαναπιάσουν το νήμα από κει που το άφησαν το 2014, που τους χάλασε τα σχέδια «η Πρώτη Φορά Αριστερά». Γιατί όπως λέει και Λαός μας «Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε, μήτε την κεφαλή του».

Υ.Γ : Μείναμε με τη χαρά, τελικά, αφού νομίζαμε ότι οι 14 προσλήψεις Επικουρικού, θα βοηθήσουν τις Κλινικές μας και τις ΜΕΘ, εκπαιδεύοντας τους για το Αναγκαίο άνοιγμα της ΜΑΦ. Δυστυχώς Γιώργο χάσαμε…»