Με μία σκληρή ανάρτηση στο facebook απαντά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης στο δημοσίευμα του βρετανικού Guardian, το οποίο επικαλούμενο τον Μιχάλη Γιαννάκο, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, αναφέρεται στην κατάσταση του ΕΣΥ.

Ads

«Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ, όχι στο guardian, αλλά στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκυναγες το Βενιζέλο και εγλειφες τον Αδωνι) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβερνηςη ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις…» γράφει ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτηση του.

Και καταλήγει: «ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ: έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας ειναι στα σκουπίδια της ιστορίας, οτι γκρέμισαν οι προηγούμενοι με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανιζεις ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ,χωρίς εςας ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ».

Υπενθυμίζεται ότι, το δημοσίευμα του Guardian αναφέρει ότι, τα αυξανόμενα ποσοστά θνησιμότητας, η άνοδος στις απειλητικές για τη ζωή λοιμώξεις και η έλλειψη προσωπικού και ιατρικού εξοπλισμού αποδυναμώνουν το σύστημα υγείας στην Ελλάδα την ώρα που η λιτότητα στη χώρα σφυροκοπά τους ασθενέστερους της κοινωνίας.

Ads

Νωρίτερα, σχολιάζοντας το ίδιο δημοσίευμα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δήλωσε ότι «Όσοι επενδύουν στην ‘κατάρρευση’ του ΕΣΥ και στη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης θα διαψευστούν για άλλη μια φορά». 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη είναι η εξής: