Κατάλογο με 23 διορισμούς που φέρεται ότι έγιναν από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρουσίασε χθες στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης.

Ads

Σύμφωνα με την «Αυγή», η λίστα με τους διορισμούς δόθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία συζήτησε χθες, και στη συνέχεια απέρριψε το αίτημα του αντιπροέδρου της Ν.Δ. να κατηγορηθεί ο Παύλος Πολάκης για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή για τη μήνυση ήταν η καταγγελία του Παύλου Πολάκη στην Ολομέλεια της Βουλής πως όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας έστελνε εκείνος και η σύζυγός του «ραβασάκια» στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να γίνουν διορισμοί.

Ο φάκελος με τους διορισμούς Γεωργιάδη βρίσκεται εδώ και περίπου έναν χρόνο στη Δικαιοσύνη. Από την πλευρά του, ο Παύλος Πολάκης δήλωσε προβληματισμένος καθώς η καταγγελία για τους διορισμούς κρατείται εδώ κι ένα χρόνο ενώ η μήνυση Γεωργιάδη εναντίον εστάλη ήδη στη Βουλή. 

Ads

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, σύμφωνα με την «Αυγή», παρουσίασε επίσημο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ με 23 ονόματα διοριζόμενων τα οποία είχαν δίπλα το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη, της συζύγου του ή του διευθυντή του γραφείου του. 

Συγκεκριμένα, από τους 23 διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ που καταγράφονται στο έγγραφο:

* Ένας (1) είχε δίπλα το όνομα της συζύγου του Άδ. Γεωργιάδη Ευγενίας Μανωλίδου.

* Πέντε (5) είχαν το όνομα του Άδ. Γεωργιάδη.

* Δεκαεπτά (17) το όνομα Θεοδωράτος που αντιστοιχεί στο όνομα του τότε συμβούλου του Γιάννη Θεοδωράτου.

Η «Αυγή» λέει ψέματα υποστηρίζει ο Γεωργιάδης

Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι η «Αυγή» γράφει ψέματα, ότι δεν υπάρχει κανένα έγγραφο που να παρουσιάστηκε στη Βουλή και δεν υπήρξε καμιά γνωμοδότηση της Επιστημονικής Υπηρεσίας. 

 Τι απαντά ο Πολάκης

«Δεν πρόκειται κανείς να μας τρομάξει κάνοντας μηνύσεις, απαιτώ η δικαιοσύνη να επιταχύνει το έργο της και όχι εγώ που βρήκα το «δολοφόνο» να τραβιέμαι στα δικαστήρια επειδή μου έκανε μήνυση ο «δολοφόνος» για να αμυνθεί και να τρομοκρατήσει», απαντά μέσω facebook, ο Παύλος Πολάκης. 

Στην ανάρτησή του αναφέρεται και στο έγγραφο που φέρεται να κατέθεσε τη Βουλή ενώ καταγγέλλει: «Οι άνθρωποι αυτοί προσλήφθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τοποθετήθηκαν οι μισοί στο υπουργείο Υγείας ως ‘διοικητικοί’ και κάποιοι για ‘δουλειά πεδίου’ σε δομές λέει του ΚΕΕΛΠΝΟ. Από τον πρόχειρο έλεγχο που κάναμε σε δυο τρεις από αυτούς, πριν τα στείλουμε στον εισαγγελέα διαπιστώθηκε ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι δούλευαν στο γραφείο τύπου του κυρίου Γεωργιάδη και μάλιστα μια κυρία με σπουδές αερόμπικ και βιβλιοθηκονομίας παρουσιαζόταν σε δημοσιεύματα της εποχής ως ΑΜΙΣΘΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣ του Γραφείου τύπου του Άδωνι!»