Η στάση της ΝΔ  μετά την απόφαση για την Ηριάννα θα μπορούσε να αποδοθεί στη γνώριμη πλέον τακτική της: επίθεση στη κυβέρνηση, για κάθε πρόβλημα που παρουσιάζεται στη χώρα. Στη συγκεκριμένη όμως περίπτωση υπάρχει και κάτι άλλο που συνδέει την αξιωματική αντιπολίτευση με την υπόθεση: ότι ζητούσε τη φυλάκιση της, κατηγορώντας μάλιστα τους δικαστές ότι την είχαν αφήσει ελεύθερη!

Ads

Η ΝΔ, μεγάλο τμήμα της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ παρακολούθησαν αμήχανα την υπόθεση, παρά την ευαισθητοποίηση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης. Ασχολήθηκαν μόνο όταν σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία, όπως πάντα, έβγαλαν από τη δύσκολη θέση την αξιωματική αντιπολίτευση και ευνόησαν το συνηθισμένο αφήγημά της.

Η ΝΔ βρήκε την ευκαιρία να απευθυνθεί στους «νοικοκυραίους», ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης είδε «φίλους της κυβέρνησης» στα επεισόδια και επανέλαβε γραφικές και «ξαναζεσταμένες» θεωρίες για την τρομοκρατία και την Αριστερά.

Κατηγόρησαν μάλιστα ως ηθικό αυτουργό των επεισοδίων τον Υπουργό Δικαιοσύνης, εξαιτίας της δυσαρέσκειας που εξέφρασε για την απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης. Η ευαισθησία της ΝΔ και κάποιων ΜΜΕ για την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης είναι υποκριτική και επιλεκτική αφού ως κυβέρνηση ήταν αυτή που έλεγε για τους δικαστές ότι «Και οι κρίνοντες κρίνονται» .

Ads

Μάλιστα, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά, το 2013, ο Νίκος Δένδιας ήταν  Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κατηγορούσε μέσα από την Καθημερινή, τους δικαστές επειδή δεν είχαν προφυλακιστεί- τι σύμπτωση- η Ηριάννα και ο σύντροφός της! Παρόμοιες με του κ. Δένδια ήταν οι δηλώσεις και του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος δήλωνε ότι ορισμένοι δικαστικοί «δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους».

Τι αντίδραση να περιμένει κανείς για την Ηριάννα, από αυτούς που υπαγόρευαν στους δικαστές να τη φυλακίσουν;