Να δώσουν μέρος του μισθού τους για την «οικονομική ανάκαμψη της εταιρείας» καλούνται από την «Ηλεκτρονική Αθηνών» οι εργαζόμενοι της εταιρείας.

Ads

 
Σύμφωνα με τον 902.gr, που δημοσιεύει και τη σχετική επιστολή, η εταιρεία προτείνει η πληρωμή να γίνει ως εξής: Να δοθεί απ’ τους εργαζόμενους το 1/4 του μισθού του Απρίλη, το 1/4 του μισθού του Ιούλη και το 1/2 του μισθού του Δεκέμβρη.
 
image

Την κίνηση καταγγέλλει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας και καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. «Μην υπογράψετε το έντυπο που σας δίνει η εταιρεία, μην υπογράψετε τη θανατική σας καταδίκη, αυτό που κάνει η εταιρεία είναι παράνομο».
 
«Κυβέρνηση τρόικα και κεφάλαιο κάνουν ρεσάλτο για να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους» τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΕΚΕ Εργασίας, Δημήτρης Στρατούλης, σχολιάζοντας την απαίτηση της διοίκησης της «Ηλεκτρονικής Αθηνών».
 
«Η πρόσκληση της «Ηλεκτρονικής Αθηνών», στην ουσία εκβιασμός με την απειλή της απόλυσης, στους εργαζόμενούς της, να χαρίσουν μέρος των μισθών τους στην επιχείρηση, είναι το αποκορύφωμα του αντεργατικού εργοδοτικού κατήφορου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δημ. Στρατούλης και συνεχίζει:
 
«Η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου και η τρόικα έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, γιατί με τις μνημονιακές πολιτικές τους αποθράσυναν τις δυνάμεις του κεφαλαίου, ώστε να κάνουν το τελικό ρεσάλτο για να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε σύγχρονους σκλάβους». «Ένα είναι σίγουρο, ότι οι εργαζόμενοι με τους αγώνες και την ψήφο τους θα τους δώσουν την απάντηση που τους αξίζει» καταλήγει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.