Ο πρώην βαρυποινίτης Γιάννης Σκαφτούρος δολοφονήθηκε σήμερα από εκτελεστές στο εξοχικό του στην Βιοιωτία, καθώς βρισκόταν σε τραπέζι με την οικογένεια του. 

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες έφτασαν στο εξοχικό του θύματος στα Δερβενοχώρια Βοιωτίας, όπου διέμενε ο 55χρονος το τελευταίο χρονικό διάστημα, και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Σκούρτα και άνοιξαν πυρ, ενώ στην συνέχεια εξαφανίστηκαν από το σημείο. Από την επίθεση βρέθηκαν τουλάχιστον 15 κάλυκες από καλάσνικοφ. Στην συνέχεια, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία από τις μηχανές στην οποία επέβαιναν οι δράστες οι οποία μάλλον είχε υποστεί βλάβη.

Από την επίθεση έχουν τραυματιστεί η 22χρονη κόρη του θύματος και ο 45 ετών συμπέθερος του θύματος που βρίσκονταν στην αυλή του σπιτιού. 

Τα «χαλαρά» μέτρα προστασίας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι εκτελεστές του 55χρονου Γιάννη Σκαφτούρου εκμεταλλεύτηκαν την χαλάρωση των εορτών του Πάσχα προκειμένου να τον δολοφονήσουν.

Ads

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική και πάντα με την συνοδεία συνεργών του για προστασία.

Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας προκειμένου να γιορτάσει με την μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος, ο «Θείος Τζο» της Greek Mafia

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν ένα από τα «βαριά» ονόματα μεταξύ μπράβων της νύχτας και ήταν γνωστός με το παρατσούκλι «Θείος Τζο».

Θεωρήθηκε από τα βασικά «στελέχη» της «Greek Mafia». Ο Γιάννης Σκαφτούρος υπήρξε «δεξί χέρι» του Βασίλη Στεφανάκου που δολοφονήθηκε το 2018.

Υπήρξε συνεργάτης του Παναγιώτη Βλαστού και είχε κατηγορηθεί για απαγωγές, με πιο γνωστή αυτή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Συμβόλαια θανάτου και εκβιασμοί, συμπλήρωναν το βαρύ «βιογραφικό» του.

Είχε γίνει ξανά δολοφονική επίθεση σε βάρος του, πριν από 4 χρόνια και ενώ ήταν στις φυλακές Κορυδαλλού. Ένας συγκρατούμενός του, του είχε επιτεθεί με μαχαίρι τραυματίζοντας τον στο πόδι. Και εκείνη η επίθεση, είχε αποδοθεί σε συμβόλαιο μεταξύ μπράβων της νύχτας.

Αποφυλακίστηκε πριν από 2,5 χρόνια, «σπάζοντας» τα δις ισόβια που του του είχαν επιβληθεί αρχικά, για την απαγωγή Παναγόπουλου και τη δολοφονία Γούσιου.