Οι αστυνομικοί δεν δυσκολεύτηκαν να αναγνωρίσουν τον άνδρα που «γαζώθηκε» από σφαίρες την νύχτα της Πέμπτης στους Αγίους Αναργύρους, ούτε φαίνεται να δυσκολεύονται για την αιτία. Το θύμα είναι γνωστός «νονός» της νύχτας και οι πρώτες εκτιμήσεις συνδέουν, με την μορφή των αντιποίνων, την εκτέλεσή του, με την δολοφονία του 58χρονου Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι.

Ads

Πιο συγκεκριμένα, το θύμα, γνωστό ως «Μπου» ή «Μπούμπι» και κατά κόσμο, Γιώργος Λίτσας, 43 ετών, φέρεται να ανήκει σε αντίπαλη συμμορία και έχει απασχολήσει τις αρχές σχεδόν με όλη την «γκάμα» του ποινικού κώδικα, από εκβιασμούς και «προστασία», μέχρι εκρήξεις. Λίγο πριν τις 10 το βράδυ της Πέμπτης πλησίαζε το σπίτι του στη συμβολή των οδών Πεισιστράτους και Τριπόλεως στους Αγίους Αναργύρους με ένα Smart, όταν, δύο άτομα σε μοτοσυκλέτα, πλησίασαν και άνοιξαν πυρ. Τουλάχιστον 15 κάλυκες μάζεψαν οι αστυνομικοί από το σημείο της φονικής ενέδρας, ενώ τουλάχιστον 8 σφαίρες βρήκαν τον στόχο τους.

Σύμφωνα με το thetoc.gr, το 2011 το όνομά του συμπεριλαμβανόταν στην μεγάλη δικογραφία του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών με τους 217 νονούς της νύχτας και τον Ιούνιο του 2015 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13,5 ετών από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Ωστόσο, η καταδίκη είχε ανασταλτικό χαρακτήρα, ζητήθηκε εγγύηση περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν πλήρωσε και αναζητούνταν από την αστυνομία.

Τοποθετείται στο περιβάλλον του 44χρονου επονομαζόμενου «Καράφλα» ή «Νταίζη» ή «Σαμπρέλα», ο οποίος βρισκόταν σε ανοικτή σύγκρουση με ηγετικά μέλη της Greek Mafia, κάτι που έκανε τους αρμόδιους αξιωματικούς να τον θεωρούν ύποπτο για το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του Βασίλη Στεφανάκου.

Ads

Επιπλέον, το θύμα ήταν φίλος με τον 48χρονο Βασίλη Γρίβα, γνωστό ως Μπιλ, ο οποίος επίσης δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2017, έξω από το σχολείο του παιδιού του στα Γλυκά Νερά.

Εκτός άλλων υποθέσεων, ο «Μπούμπη» κατηγορήθηκε και για την αιματηρή ληστεία στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας όπου είχε δολοφονηθεί ο ταμίας Δημήτρης Μαντούβαλος.

Στις 2 Φεβρουάριο του 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους, αλλά βγήκε αλώβητος.