Στην αρχή πωλούσε μόνον βιβλία. Από το 1999 στο κανάλι Blue Sky, όπως έγραψε ο ίδιος χθες, με νοσταλγία στο Facebook. Μετά ήρθαν η… τεχνολογική επανάσταση και, μαζί της, τα dvd, τα tablet, τα laptop και τα κινητά. Και εσχάτως ήρθε και η νανοτεχνολογία και ο Αδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της  ΝΔ, άρχισε να πουλά – τηλεοπτικώς πάντοτε, από την συχνότητα του Kontra – και «νανογιλέκα» που, κατά τα λεγόμενά του τουλάχιστον, θεραπεύουν πάσα νόσο και πάσα ασθένεια.

Ατυχώς, παραπλεύρως με τα «νανογιλέκα» ήρθαν και η γκρίνια – έως πολιτική αντάρα – στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και η προαναγγελία από τα ellinikahoaxes.gr ότι επίκειται μεγάλη έρευνα για τις «θαυματουργές» πωλήσεις – και όχι μόνον - του αντιπροέδρου και πρώην υπουργού Υγείας. Και κάπως έτσι, αιφνιδίως χθες, μπήκε τέλος στην καριέρα του Αδωνι ως εθνικού τηλεπωλητή.
Το τέλος το ανακοίνωσε ο ίδιος τόσο από την τηλεοπτική εκπομπή του, όσο και με αναρτήσεις του στο Facebook και στο twitter.

«Όλα τα ωραία κάποτε φθάνουν στο τέλος τους», έγραψε στο Facebook προσθέτοντας μεταξύ άλλων: «Η εκπομπή μου των τηλεπωλήσεων ξεκίνησε στον τηλεοπτικό Σταθμό Blue Sky το 1999. Έκτοτε πολλά άλλα κανάλια ακολούθησαν μέχρι σήμερα που η εκπομπή προβάλλεται ζωντανά από το Kontra.

Είναι μία ωραία και τίμια δουλειά για την οποία είμαι πολύ υπερήφανος. Αλλά κάποια στιγμή μπήκε στην ζωή μου το σαράκι της Πολιτικής… Όμως πλέον πρέπει να επιλέξω μεταξύ αυτών των δύο. Όσο και αν εγώ θεωρούσα ότι μπορώ να τα υποστηρίξω αμφότερα, οι επιλογές μου δίνουν την ευκαιρία στους πολιτικούς μου αντιπάλους να πλήξουν και εμένα, πράγμα που μπορώ να διαχειριστώ αλλά και την παράταξη που έχω την Τιμή να εκπροσωπώ. Αυτό το δεύτερο είναι Απαράδεκτο! Δεν έχω το δικαίωμα να το κάνω και γί´αυτό η συμμετοχή μου στην εκπομπή των τηλεπωλήσεων σταματά».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η εν λόγω ανάρτηση ήρθε μόλις μία ημέρα μετά από εξίσου μακροσκελή posts, με τα οποία ο Αδωνις Γεωργιάδης υπερασπιζόταν το δικαίωμά του στην «τίμια», όπως τόνιζε, εργασία του τηλεπωλητή.

Τι μεσολάβησε;  Κατά τις πληροφορίες, ένα στοιχείο που αξιολογήθηκε ιδιαιτέρως και από το ηγετικό επιτελείο της Πειραιώς, ήταν οι καταγγελίες ότι τα γιλέκα που πωλούσε τηλεοπτικώς ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προσφέρονταν σε τιμή αρκούντως ακριβότερη από εκείνη με την οποία διατίθενται τα ίδια προϊόντα στα καταστήματα.

Εξίσου θορυβημένη φέρεται να ήταν η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τις προαναγγελίες αποκαλύψεων συνολικά για την εμπορική δράση του κ. Γεωργιάδη. Η τελευταία από αυτές τις προαναγγελίες ήρθε από τον αρχισυντάκτη της ιστοσελίδας των ελληνικών hoaxes («ellinikahoaxes.gr») Δημήτρη Αλικάκο, και συνοδεύτηκε από ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ:

«Καλά, δεν ντρέπεσαι βρε Αδωνι Γεωργιάδη;», έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook ο Δημήτρης Αλικάκος, προσθέτοντας: «Τι τέρατα είναι αυτά που ακούστηκαν πρόσφατα από την εκπομπή σου στο Kontra  για το «μαγικό γιλέκο»; Βρε, με τα γεροντάκια παίζεις και τον πόνο τους;… Βρε, ζητάς 120 ευρώ από τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να σηκωθούν από το κρεβάτι αλλά στο τέλος «θα αυτονομηθούν»;

Η θύελλα που ακολούθησε στα social media ήταν αρκετή για να επισημανθεί αρμοδίως στον αντιπρόεδρο της ΝΔ, και δη από υψηλά κλιμάκια της κομματικής ιεραρχίας, το ασυμβίβαστο μεταξύ των πολιτικών και επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων.

Ταυτόχρονα, του επισημάνθηκε και η έντονη ενόχληση πολλών στελεχών του κόμματος για τις πωλήσεις των θεραπευτικών «νανογιλέκων» - μια ενόχληση, που συνοδευόταν από την υπόμνηση ότι ένας πολιτικός που έχει διατελέσει και υπουργός Υγείας μάλλον οφείλει να είναι πιο προσεκτικός σε τέτοια ζητήματα και να μην πλασάρει αμφιβόλου αξιοπιστίας «θεραπευτικά προϊόντα».

Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι σχετικές επισημάνσεις, όπως και τα σχόλια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, δεν ήταν ιδιαιτέρως… κομψές στην πολιτική τους έκφραση. Και ήρθαν να προστεθούν στην συσσωρευμένη εσωκομματική δυσαρέσκεια για τον τρόπο που πολιτεύεται και κινείται στην δημόσια σφαίρα ο αντιπρόεδρος του κόμματος. Κατόπιν τούτων δε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τέλος της καριέρας του στον χώρο των τηλεπωλήσεων του υποδείχθηκε ως ο απόλυτος μονόδρομος…