Μια λίστα με 32 υποθέσεις επιθέσεων και παράνομων ενεργειών που εμπλέκουν μέλη της Χρυσής Αυγής παρέδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κοτζαμάνη. Μάλιστα 6 από αυτές αφορούν πράξεις βουλευτών της ΧΑ.
 

Ads

Το απόγευμα είχε προηγηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για τα ευρήματα της έρευνας σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
 

 
Στο τραπέζι τέθηκε και η αντιμετώπιση της δράσης των μελών της Χρυσής Αυγής – την οποία εξήγγειλε με το διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.
 
Στην λίστα του Δένδια με τις αξιόποινες πράξεις χρυσαυγιτών, φιγουράρουν ο Μπαρμπαρούσης, ο Γερμενής, ο Μπάκουρας, ο Ηλιόπουλος και ακόμη δυο που δεν κατονομάζονται.
 
Στα περιστατικά συγκαταλέγονται οι «έλεγχοι μικροπωλητών» στην Ραφήνα και το Μεσολόγγι, η δολοφονία στα Κάτω Πετράλωνα, η δολοφονία στο Κερατσίνι, οι «έλεγχοι σε νηπιαγωγεία» και άλλες περιπτώσεις.
 
Δείτε αναλυτικά την λίστα: