Το πρωί της Τετάρτης κληρώθηκαν οι δικαστές και οι εισαγγελείς που θα δικάσουν την υπόθεση για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Ads

Πρόεδρος τους Δικαστηρίου θα είναι η Μαρία Λεπενιώτη, αναπληρωματική πρόεδρος η Μαρία Βάρκα, μέλη οι Ανδρέας Ντόκος και Γεσθημανή Τσουλφόγλου και αναπληρωματικό μέλος ο Δημήτρης Ανέστης.  Εισαγγελέας της έδρας θα είναι η Αδαμαντία Οικονόμου, με αναπληρωματικό της τον Στελιο Κωσταρέλλο.

Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 70 άτομα, ηγετικά στελέχη και μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης, με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Η δίκη θα ξεκινήσει στις 20 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται πως ο Φύρερ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και ο υπαρχηγός της οργάνωσης, Χρήστος Παππάς, κατά εισήγηση των εισαγγελέων Ιωάννη Προβατάρη και Δημήτρη Ασπρογέρακα, αναμένεται να αποφυλακιστούν στις 19 Μαρτίου λόγω παρέλευσης του 18μηνου.

Ads

Για τον Μιχαλολιάκο προτείνεται η καταβολή χρηματικής εγγύησης 125.000 ευρώ και κατ’ οίκον περιορισμός, ενώ για τον Χρήστο Παππά προτείνεται η επιβολή απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, παράδοσης διαβατηρίου και μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, αλλά και η απαγόρευση με πλωτά και εναέρια μέσα. Επίσης θα ο Χρήστος Παππάς θα πρέπει να παρουσιάζεται τρεις φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα και να διανυκτερεύει στην οικία του.