Τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κοροναϊού με τη θεία κοινωνία. Αυτό δήλωσε σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης, στον ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε γιατί δεν λαμβάνονται μέτρα, παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών. 

Ads

Είπε μάλιστα ότι αν είχε πραγματικά πειστεί γι’ αυτό δεν θα δίσταζε για μέτρα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η «εκκλησία θα συνέβαλε σε αυτό». «Τα επιδημιολογικά δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν μια διαρκή μείωση του μέσου όρου ηλικίας των φορέων, ότι πολλοί είναι από δομές προσφύγων, δεν έχουν συνδέσει τη διάδοση με τη θεία κοινωνία, να είμαστε σοβαροί», πρόσθεσε, επιστρέφοντας στη λογική της στοχοποίησης των νέων και των προσφύγων. 

Το σχετικό απόσπασμα στο 13’: 

Προφανώς ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει καλύτερα από τους ειδικούς λοιμωξιολόγους ή δεν τον ενδιαφέρουν οι επιστημονικές εισηγήσεις και επιπλέον έχει ξεχάσει τις αντιδράσεις εκ των κόλπων της εκκλησίας για το ενδεχόμενο της απαγόρευσης της θείας κοινωνίας στο πρώτο lockdown;

Η δήλωση αυτή του υπουργού ανάπτυξης έρχεται μετά το σάλο των αντιδράσεων που προκλήθηκαν από τις φωτογραφίες με τον Γιώργο Κουμουτσάκο να λαμβάνει τη θεία κοινωνία. Στον τελευταίο άσκησε μάλιστα κριτική και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος, ωστόσο, αυτοδιαψεύτηκε κατόπιν όταν η τηλεοπτική κάμερα τον έπιασε να φιλά το χέρι ενός παπά. 

Σχολιάζοντας τη στάση των υπουργών της ΝΔ, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Νικολαΐδης κάνει λόγο για κυβέρνηση – επιθεώρηση. 

«Με 453 κρούσματα μόνο χθες και υπό την απειλή ενδεχόμενου δεύτερου λοκντάουν, ένας υπουργός μας λέει ότι κοινώνησε κατά λάθος και ο άλλος ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν συνδέουν τη διάδοση του κορονοϊού με τη θεία κοινωνία. Θα ήταν αστείο εάν δεν ήταν άκρως επικίνδυνο για όλη τη χώρα, κατά τα λοιπά αυτοί οι άνθρωποι απορούν ποιος τροφοδοτεί συνωμοσιολογικές θεωρίες. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση, είναι επιθεώρηση».