Τον τρόπο ένταξης των προσφυγόπουλων στα σχολεία εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ, Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος μετέχει στην ειδική επιτροπή που έχει συστήσει το υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη των παιδιών προσφύγων.

Ads

Ο κ. Αγγελόπουλος είπε ότι η συγκεντρωτική κοινή υπουργική απόφαση που ορίζει όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος, θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

«Τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν εντός των δομών φιλοξενίας. Για τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου υπάρχει ένα πρόγραμμα πρωινό, εντός των δομών φιλοξενίας, που αφορά τις δικές τους γλώσσες -τις μητρικές- και το οποίο πραγματοποιείται με συνεργασία των διεθνών οργανισμών και κάποιων μη κυβερνητικών οργανώσεων, αυτών που έχουν εγκριθεί από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής το πρόγραμμά τους» εξήγησε ο επίκουρος καθηγητής του ΑΠΘ, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε: «Από τις 2 έως τις 6 το απόγευμα, τα παιδιά του δημοτικού και του γυμνασίου θα τα παίρνουμε με τα λεωφορεία και θα τα πηγαίνουμε σε κάποια ελληνικά σχολεία, όπου θα διδάσκονται και μία ώρα την ημέρα Ελληνικά».

Ο δε κατάλογος των σχολείων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα αναμένεται, σύμφωνα με τον κ. Αγγελόπουλο, να κυκλοφορήσει σε περίπου μία εβδομάδα.

Ads