Ποινική δίωξη σε σε βαθμό κακουργήματος στον Βαγγέλη Μαρινάκη για το Noor 1 ασκήθηκε από την προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνη Τζίβα.

Ads

Ο Μαρινάκης και τρεις συνεργάτες του διώκονται για την υπόθεση της μεταφοράς των 2,1 τόνων ηρωίνης. Η δίωξη αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατοχή, διακίνηση και πώληση ναρκωτικών ουσιών. Με την παραγγελία της εισαγγελέως ζητείται να γίνει και περαιτέρω διερεύνηση για λαθρεμπορία καυσίμων και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες και πάλι στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα της, η κ. Τζίβα οποίο αναφέρει όλες τις ενδείξεις που δικαιολογούν την άσκηση της ποινικής δίωξης. Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, με έγγραφό της ζήτησε η δικογραφία να ανατεθεί σε ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν εμβάσματα σχετικά με την χρηματοδότηση του πλοίου, το οποίο μετέφερε ναρκωτικά και αφορά και σε τρεις συνεργάτες του εφοπλιστή, και συγκεκριμένα τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ναυτιλιακής εταιρείας Capital, Νίκο Συντιχάκη, τον δικηγόρο Πειραιά, Βαγγέλη Μπαϊρακτάρη και στον ναυτασφαλιστή Ηλία Τσακίρη.

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης εξέδωσε δήλωση στην οποία υποστηρίζει ότι η δίωξη εναντίον του είναι προϊόν σκευωρίας για την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση. 

Ads