Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση της καταγγελίας 16χρονης κοπέλας για σεξουαλική παρενόχληση από παίκτη ριάλιτι, όπου δημοσιεύματα αναφέρουν ότι είναι ο Γιώργος Κατσαούνης. Εις βάρος του παίκτη ασκήθηκε ποινική δίωξη με τον ίδιο να αρνείται όλες τις κατηγορίες και να μεταφέρει μέσω της συνηγόρου του ότι θα κάνει μήνυση κατά της καταγγέλλουσας όταν επιστρέψει από το ριάλιτι.

Ads

Σύμφωνα με το larissanet.gr, η ποινική δίωξη ασκήθηκε την Πέμπτη  και αφορά δύο αδικήματα, αυτό της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της παράνομης άσκησης βίας. 

Όπως κατήγγειλε η 16χρονη, ο άνδρας φέρεται να την άρπαξε από την κουκούλα, ενώ εκείνη ήταν σε κεντρική πλατεία χωριού και «άρχισε να με θωπεύει στο σώμα μου, στους γοφούς, στους μηρούς, κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων» όπως είπε.

Η καταγγελία της 16χρονης 

Η 16χρονη περιέγραψε αναλυτικά στην καταγγελία της τα όσα συνέβησαν το βράδυ στις 2 Δεκεμβρίου και την οδήγησαν να κάνει την καταγγελία.

Ads

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι «Αργά το βράδυ στις 2 Δεκεμβρίου επέστρεφα στο σπίτι μου μετά από βόλτα με τις φίλες μου. Στην πλατεία που βρίσκεται στη γειτονιά μου στα… Ξαφνικά με πλησίασε ένας άντρας, με τράβηξε από την κουκούλα μου κι άρχισε να μου μιλάει έντονα αλλά με γλυκόλογα. Πάγωσα. Ξαφνικά εκείνος άρχισε να με θωπεύει στο σώμα μου, στους γοφούς, στους μηρούς, κοντά στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Του έλεγα να σταματήσει κι εκείνος ήθελε μιλώντας με έντονο ύφος να τον ακολουθήσω στο σπίτι του για να μου κάνει μασάζ.

» Άρχισα να φωνάζω, τον έσπρωξα κι άρχισα να τρέχω. Πήγα στο σπίτι μου γρήγορα και κλειδώθηκα στο δωμάτιό μου. Έτρεμα από τον φόβο. Την άλλη μέρα, μόλις σχόλασα από το Λύκειο, τηλεφώνησα στον πατέρα μου και του είπα όλα όσα έγιναν και κατευθύνθηκα στο αστυνομικό τμήμα. Ήρθε εκεί και ο πατέρας μου και κάναμε μήνυση για το αδίκημα της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά του… που σήμερα είναι σε ριάλιτι».

Η Μαρία Γαλλιού, δικηγόρος της ανήλικης, σε δήλωσή της το πρωί της Παρασκευής στο larissanet.gr, αφού επιβεβαίωσε την άσκηση ποινικής δίωξης επισήμανε ότι «η ανήλικη παθούσα έχει απόλυτη εμπιστοσύνη πλέον στις δικαστικές Αρχές καθότι η ίδια λίγες μόλις ώρες από την τέλεση της αξιόποινης πράξης για την οποία και ασκήθηκε η σχετική ποινική δίωξη προσέφυγε στις αστυνομικές Αρχές προκειμένου να καταγγείλει το συμβάν της προηγούμενης ημέρας. Με αυτόν τον τρόπο δήλωσε με τρόπο ρητό και απερίφραστο την εμπιστοσύνης της τόσο στις αστυνομικές, όσο και στις δικαστικές αρχές».

«Ο εντολέας μου μού ζήτησε να δηλώσω έναντι όλων ότι μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα θα κινηθεί νομικά κατά της μηνύτριας»

Η δικηγόρος της Ιουλίας Αγγελακοπούλου μιλώντας στo MEGA χαρακτήρισε το περιστατικό «απορίας άξιο» και τόνισε πως ο πελάτης της αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες.

Επιπλέον, η δικηγόρος τόνισε ότι «Ο εντολέας μου μού ζήτησε να δηλώσω έναντι όλων ότι μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα θα κινηθεί νομικά κατά της μηνύτριας και σε όποιον διαδίδει ψεύδη για το πρόσωπό του». 

Στην συνέχεια, περιγράφοντας αναλυτικά την θέση του εντολέα της αναφέρει ότι «Το περιστατικό έλαβε χώρα στην κεντρική πλατεία της πόλης, παρουσία μία ομάδας εφήβων. Ο εντολέας μου, εν όψει της συμμετοχής του στο παιχνίδι, προπονούταν παραπλεύρως της πλατείας, όπου υπάρχουν εκεί σκαλοπάτια κι έκανε εκεί προπόνηση, ανεβοκατεβαίνοντας τα σκαλοπατια».

Έπειτα επισημαίνει ότι «Οι έφηβοι χρονομετρούσαν την προσπάθειά του και σε αυτή την ομάδα εντάχθηκε και η μηνύτρια. Μόλις τελείωσε ο εντολέας μου την προπόνηση, απευθύνθηκε στα παιδιά και ζήτησε από κάποιον εξ αυτών να του ασκήσει κάποιες πιέσεις, τα λεγόμενα πατήματα. Η καταγγέλλουσα προθυμοποιήθηκε να το κάνει και για τον λόγο αυτό, κατευθύνθηκαν σε παγκάκια 55 μέτρα από τα παιδιά, με πλήρη επαφή των παιδιών κι όσων βρίσκονταν στην πλατεία».

Η συνήγορος του Γιώργου Κατσαούνη περιέγραψε επίσης και τα όσα ακριβώς λέει ο εντολέας της για την στιγμή της φερόμενης ως κακοποίησης όπου και υπογράμμισε ότι η καταγγέλουσα «Του άσκησε τις πιέσεις αρχικά στο πίσω μέρος του σώματος, στην πλάτη, μετά στο μπροστινό μέρος και με δική της πρωτοβουλία τον αγκάλιασε. Ο εντολέας μου δεν ήθελε να δώσει συνέχεια σε αυτό, σηκώθηκε, εκείνη παρέμεινε πάνω του κι εκείνος τη μετέφερε και την εναπόθεσε κάτω. Της είχε ευχαριστώ και τελείωσε εκεί το περιστατικό. Αυτή αποχώρησε, ο ίδιος έμεινε με τα παιδιά συζητώντας και μετά αποχώρησε κι αυτός».

Η κ. Αγγελακοπούλου δήλωσε πως η ίδια, ως γυναίκα, δεν θα υπερασπιζόταν ποτέ έναν άντρα που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και ιδιαίτερα ανήλικης, εάν είχε και την παραμικρή υποψία ότι έλαβε χώρα ένα τέτοιο γεγονός. Σύμφωνα με την ίδια, ο εντολέας της μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει κάποια κλήση.

Τέλος, η ίδια προχώρησε σε εκτίμηση του γιατί η ανήλικη προχώρησε σε καταγγελία, λέγοντας ότι «ήταν γνωστό ότι το άτομο θα συμμετάσχει σε τηλεοπτικό παιχνίδι. Εκ όσων μου μετέφεραν οι συνομίληκοί της, υπήρχε ενδιαφέρον της ίδιας προς το πρόσωπο του εντολέας μου και δεν υπήρξε ποτέ ανταπόκριση. Υποθέτω η περιρρέουσα ατμόσφαιρα οδήγησε τα πράγματα εκεί».