Ποινική δίωξη κατά αγνώστων άσκησε σήμερα η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη για τέσσερα χτυπήματα που αποδίδονται στην οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών», μετά από τις σχετικές δικογραφίες που παρέλαβε με μεγάλη καθυστέρηση από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ads

Η Σέχτα έχει αναλάβει την ευθύνη για 4 επιθέσεις από τον Φεβρουάριο του 2009 μέχρι το καλοκαίρι του 2010. Η εισαγγελέας συσχέτισε τις τέσσερις δικογραφίες από τα χτυπήματα και άσκησε ποινική δίωξη για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη κατ’ εξακολούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή κατασκευή και χρήση πολυβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων κατ’ εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές πολιτικές και οικονομικές δομές. Η δίωξη περιλαμβάνει και τα αδικήματα της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης καθώς και διακεκριμένη κλοπή.

Μετά την άσκηση της δίωξης η δικογραφία διαβιβάστηκε σε τακτικό ανακριτή του Πρωτοδικείου της Αθήνας.

Η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 2009 πραγματοποιώντας επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Κορυδαλλού, όπου ένοπλοι πυροβόλησαν κατά του τμήματος. Η δεύτερη εμφάνιση της οργάνωσης έγινε στις 17 Φεβρουαρίου του 2009, όταν τέσσερις ένοπλοι πυροβόλησαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Η Σέχτα εμφανίζεται πίσω κι από τη δολοφονία του υπαρχιφύλακα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας Νεκτάριου Σάββα, στις 17 Ιουνίου του 2009, ο οποίος δέχτηκε 8 σφαίρες ενώ φρουρούσε μάρτυρα στην υπόθεση του ΕΛΑ. Το τελευταίο χτύπημα της οργάνωσης ήταν η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, στις 19 Ιουλίου του 2010, τον οποίο πυροβόλησαν εξ’επαφής 20 σχεδόν φορές στην είσοδο του σπιτιού του.

Ads