Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και περιύβριση νεκρού σε βάρος του 61χρονου πατέρα της 6χρονης Στυλιανής άσκησε η Εισαγγελία.

Ads

Ο 61χρονος οδηγήθηκε στον ανακριτή και αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί. 

Ο κατηγορούμενος με σκυμμένο το κεφάλι εξερχόμενος της Εισαγγελίας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας φέρεται να αρνείται πως με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης του και να ισχυρίζεται πως το τραγικό περιστατικό οφείλεται το ότι την έσφιξε «λίγο παραπάνω στην αγκαλιά του».

Τον πνιγμό ως αιτία θανάτου επιβεβαίωσε και η νεκροψία.

Ads

Νωρίτερα, και ύστερα από 12 ώρες ανάκρισης, ο πατέρας του παιδιού, ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε το παιδί του και υπέδειξε στους αστυνομικούς τον κάδο που είχε πετάξει τη σορό του. Το παιδί βρέθηκε στραγγαλισμένο μέσα σε μια πλαστική σακούλα. 

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδιος αξιωματικός, ο 61χρονος βρίσκεται σε σύγχυση, γι’ αυτό θα ληφθεί και νέα κατάθεση σήμερα, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την αποτρόπαια πράξη του και να συμπληρωθεί η δικογραφία, πριν οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 61χρονος έχει ψυχολογικά προβλήματα και παίρνει αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Οι αντιφάσεις του πατέρα 

Η εξαφάνιση του κοριτσιού, που είχε κινητικά προβλήματα, δηλώθηκε στις αρχές το πρωί της Πέμπτης από τον ίδιο τον πατέρα. Όμως με την κατάθεσή του δεν διαφώτισε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χάθηκε η κόρη του. Αντίθετα οι αστυνομικοί εντόπισαν κάποιες αντιφάσεις και τον θεώρησαν ύποπτο. Έδωσαν μάλιστα εντολή να μην γίνει αποκομιδή απορριμμάτων από την γύρων περιοχή. 

Ειδικότερα ο 61χρονος, απόστρατος αστυνομικός υποστήριξε ότι το πρωί της Πέμπτης, ξύπνησε αλλά δεν βρήκε την στο κρεβάτι του το 6χρονο κορίτσι. Αυτό όμως που προκάλεσε ερωτήματα στους αστυνομικούς είναι ο λόγος που ο πατέρας δεν επικοινώνησε άμεσα με τις αρχές αλλά πρώτα πήγε το δίδυμο αδερφάκι της στο σχολείο.

Σημειώνεται πως η μητέρα της 6χρονης και σύζυγος του 61χρονου νοσηλευόταν εδώ και ημέρες σε νοσοκομείο, όπου θα υποβαλλόταν σε εγχείρηση. Βγήκε άρον άρον όταν έμαθε για την εξαφάνιση του παιδιού.